Blogi ja galerii: Kontaveit sai pärast hiilgavat avasetti loobumisvõidu ja jõudis Wuhanis finaali (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) teeb Hiinas Wuhanis vapustavat turniiri, kui on jõudnud koguni finaali. Lahing nelja parema hulgas jäi lühikeseks, sest hiinlanna Qiang Wang vigastas jalga ja andis teises setis 1:2 (avaseti võitis Kontaveit 6:2) kaotusseisus Kontaveidile loobumisvõidu. Kontaveit kohtub laupäevases finaalis valgevenelanna Arina Sabalenkaga (WTA 20.) 

Enne mängu:

Varem pole maailma edetabelis 27. kohal paiknev Kontaveit ja seitse kohta madalamal kohal olev Wang tenniseväljakul kohtunud, kuid mingisugune aimdus meie esinumbril 26-aastasest hiinlannast on olemas. «Ta on väga terav ja teeb kõike päris korralikult. Kindlasti raske vastane,» iseloomustas Kontaveit Wangi.

Wang teenis põhitabelisse koha vabapääsmega, kuid alistas näiteks teises ringis kaheksanda asetusega Karolina Pliškova (Tšehhi) 6:1, 3:6, 6:3 ja veerandfinaalis Rio de Janeiro olümpiavõitja Monica Puigi (Puerto Rico, WTA 51.) 6:3, 6:1. Lisaks on ta alistanud veel kreeklanna Maria Sakkari ja Austraaliat esindava venelanna Daria Gavrilova.

Kontaveit on samal turniiril juba ühe hiinlanna konkurentsist lülitanud, kui kolmandas ringis alistas ta Shuai Zhangi 6:4, 4:6, 6:1. Avaringis sai Kontaveit 4:6, 7:5, 6:4 jagu maailma üheksandast reketist, ameeriklannast Sloane Stephensist. Teises ringis horvaaditarist Donna Vekicist (WTA 40.) 6:2, 6:4 ning eile veerandfinaalis tšehhitarist Katerina Siniakovast (WTA 47.) 6:4, 6:4.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles