Kontaveit kerkib maailma edetabelis karjääri kõrgeimale kohale

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Song Zhenpng / imago/Xinhua

Äsja Wuhani tenniseturniiril koha finaalis kindlustanud Eesti esireket Anett Kontaveit kerkib maailma edetabelis karjääri kõrgeimale kohale. Kui senimaani oli eestlanna parim 24. koht (2018. aasta mais), siis esmaspäevases WTA edetabelis näeb Kontaveidi nime 21. real.

Hiinas saavutatud võidud ameeriklanna Sloane Stephensi, horvaaditari Donna Vekici, hiinlanna Shuai Zhangi, tšehhitari Katerina Siniakova ja hiinlanna Qiang Wangi üle tähendavad, et Kontaveidil on niinimetatud live-edetabelis 2220 punkti. Seega möödus Kontaveit teiste seas Venus Williamsist (USA) ja Maria Šarapovast (Venemaa).

Juhul kui Kontaveit saab Wuhani turniiri finaalis jagu austraallanna Ashleigh Barty (WTA 17.) ja valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 20.) vahelise poolfinaali võitjast, eestlanna tabelikoht ei muutu, sest eesolevad rivaalid jäävad punktiarvestuses liiga kaugele.

Küll aga oleks tegemist Kontaveidi karjääri vingeima ja kaalukaima turniirivõiduga, sest varem on ta triumfeerinud vaid s’Hertogenboschi (2017. aastal) mõõduvõtul, kuid sealne turniir polnud sedavõrd kõrgetasemeline kui nüüd Wuhanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles