Postimehe video: nunnumeeter lakke ehk surmasuust päästetud jäähokikoer Benny

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Labrador Benny ootas Utah varjupaigas pool aastat magamapanemist. Südamlikud inimesed suutsid vaid päev enne surmaotsust koera päästa ja lõpuks leidis ta endale uue kodu Las Vegases Cheryl Del Sangro peres. Enamgi veel, naine õpetas koera uisutama ja nüüdseks on Bennyst saanud tõeline sotsiaalmeediastaar.

Del Sangro sõnul läks Benny esimene kord jääle, kui omanik võttis ta kaasa jäähallis toimunud pildistamisele. Bennyl oli ringi libisedes nii lõbus, et naine otsustas ta esikäppadele panna alla uisud ja vaadata, mis juhtub.

«Ma hakkasin teda õpetama täpselt samamoodi nagu väikest last ja tundub uskumatu, aga ta sai selle kohe selgeks. Ta suutis juba esimesel päeval püsti seista ja omaette uisutada,» rääkis Del Sangro ajakirjale People. «Ta tundis end väga mugavalt ja hakkas kohe uisutama. Pidin paar korda ta jalgu õigeks sättima ja siis ta libises juba omapäi.»

Benny on saanud lausa nii osavaks, et omaniku sõnul peab ta varsti isevalmistatud terad nurka viskama ning laskma neljajalgsele sõbrale teha tõelised profiuisud. «Ma ei suuda isegi mõelda, kui lähedal ta oli magamapanemisele,» meenutab Del Sangro õnneliku lõpuga loo algust.

Benny ja tema omanik Cheryl Del Sangro.
Benny ja tema omanik Cheryl Del Sangro. Foto: Rick Vierkandt/SWNS.com/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles