Vihane Verstappen: Renault'le ei meeldi, et ma olen nii otsekohene

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen-
Max Verstappen- Foto: MAKSIM ŠEMETOV/REUTERS/Scanpix

​Red Bulli vormelimeeskond ja neile mootoreid tarniv Renault on praegu nagu tülis abielupaar: lahutuspaberid on juba sisse antud, aga nende jõustumiseni üritatakse üksteist kuidagi taluda. See talumine ei tule aga väga hästi välja, sest Sotši GP eel on sõnasõtta laskunud Max Verstappen ja Renault’ tiimi üks juhte Cyril Abiteboul.

Prantslast vihastas Verstappeni kurtmine, et tema hinnangul ei ole Red Bullidel Renault’ jõuallikate tõttu võimalustki Brasiilia ja Mehhiko GPdel midagi korda saata. Abiteboul soovitas selle peale noorel piloodil keskenduda oma vormelile ja mitte rääkida selle jõuallikast.

Verstappenile verbaalne noomitus ei meeldinud. «Kui ta keskenduks veidi rohkem oma meeskonnale ja ei vinguks kogu aeg minu kallal, oleksid nad juba maailmameistrid,» vahendab GP Fans hollandlase sõnu.

Verstappeni sõnul ei oleks tohtinud Abiteboul tema peale ärrituda, sest ta selgitas väga rahulikult, mis on Renault’ värskeimate mootoritega lahti. «See turbo ei pea lihtsalt Mehhikot ja Brasiiliat vastu. Kui me sellega võistleks, siis ei jõuaks me raudselt finišisse,» on Red Bulli mees veendunud. «Nii et asi pole selles, et ma valetaks. Mulle lihtsalt tundub, et ta ei talu seda, et ma olen realistlik ja otsekohene. Ma nõuan oma varustuselt palju ja ma olen siin, et võita. Ma ei ole siin seitsmendaks tulemiseks, nagu neil asjad käivad.»

Red Bull hakkab järgmisest hooajast kasutama Honda mootoreid. Verstappeni praegune meeskonnakaaslane Daniel Ricciardo liitub aga Renault’ tiimiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles