Federer meenutas lõbusat seika, kui sai aru, et on kuulus

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: Jim Young/AP/Scanpix

Roger Federer on 37 aastat noor ning Rafael Nadali ja Novak Djokoviciga moodustavad nad tennisemaailma staaritriumviraadi. See polnud aga alati nõnda. Tennis World USA vahendab šveitslase meenutust, kuidas teda alles tõusva tähena ära tunti.

«Ma mäletan üht korda, kui käisime Maldiividel puhkamas. Aasta oli siis vist 2001,» rääkis Federer toonase silmarõõmu, praeguse abikaasa Mirkaga ette võetud reisist. «Astusime sisse ja ütlesime, et tahame spaasse minna. Tüüp vastas: «Jaaaaa, ma mäletan küll sind. Sa tegid Samprasele ära, ma nägin seda telekast.» Ma mõtlesin, et vau, päriselt, sa mäletad mind? See tüüp polnud ilmselt elus oma saarelt jalga ära tõstnud, aga ta teadis, kes ma olen. Olin veidi šokis. Hiljem läksin temaga isegi tennist mängima, sest ta oli kohalik treener.»

Nüüdseks teavad Federeri ilmselt kõik maailma spordisõbrad ja mehe sõnul peab ta iga kord kodunt väljudes end vaimselt ette valmistama kohtumiseks mõne üliagara fänniga. «Aga ma olen sellega harjunud. Mulle tundub, et Baseli (Federeri 170 000 elanikuga kodulinna – toim) inimesed on normaalsed. Nad austavad mu eraelu. Mõned tulevad minuga rääkima nagu nad on mu parimad sõbrad, aga mõned astuvad lihtsalt suure austusega ligi,» selgitas karjääri jooksul 20 suure slämmi turniiri võitnud šveitslane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles