Blogi: Lewis Hamilton võitis Venemaal tiimikorralduste abil (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa GP.
Venemaa GP. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Venemaa on vormel 1 etappi võõrustanud kokku seitse korda: 1913-1914 Peterburis ja 2014-2018 Sotšis. Võitjana on ruudulist lippu näinud vaid Mercedese sõitjad. Tänavusel hooajal triumfeeris Lewis Hamilton, kes sõidu keskosas möödus tiimikorralduste abil meeskonnakaaslasest Valtteri Bottasest. Liidriks kerkis Hamilton aga kümmekond ringi enne finišit, kui oma ainsa boksipeatuse tegi Red Bulli sõitja Max Verstappen. Hamiltoni järel nägid ruudulist lippu Bottas, Ferrari piloodid Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ning Red Bulli sõitjad Verstappen ja Daniel Ricciardo. Sarja üldarvestuses suurenes Hamiltoni edu Vetteli ees 50-punktiliseks. Meeskondlikus arvestuses edestab Mercedes Ferrarit viis etappi enne hooaja lõppu 53 silmaga.

Enne sõitu:

1913. aastal võidutses Peterburis venelane Georgi Suvorin (Benz), aasta hiljem aga sakslane Willy Scholl (Benz). Seejärel polnud vormel 1 sõitjatel Venemaale asja sada aastat, kui 2014. aastal triumfeeris Sotšis Lewis Hamilton (Mercedes). Britt kaitses järgmisel aastal etapivõitu. 2016. aastal sai võidu sakslane Nico Rosberg (Mercedes) ja aasta hiljem soomlane Valtteri Bottas (Mercedes).

Tänast etappi alustab esikohalt möödunud hooaja võitja Bottas, kes edestas kvalifikatsioonis meeskonnakaaslast Hamiltoni 0,145 sekundiga. Teise stardirivi moodustavad Ferrari sõitjad Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen ning kolmanda Kevin Magnussen (Haas) ja Esteban Ocon (Force India).

Red Bulli sõitjad Daniel Ricciardo ja Max Verstappen peavad alustama stardirivi lõpust, sest nende vormelitel vahetati mootoriosi ja nad on juba hooajaks lubatud uuenduste limiidi ületanud. Sama saatus ootab Honda mootoreid kasutavaid Toro Rosso mehi ning McLareni sõitjat Fernando Alonsot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles