Blogi: Hunt murdis korra, aga Colts riskis ja kaotas

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indianapolis Coltsi kaitsja Margus Hunt.
Indianapolis Coltsi kaitsja Margus Hunt. Foto: ELSA / AFP / Scanpix

Ameerika jalgpalli profiliiga NFL neljandas voorus võõrustas nädala alguses teist korda isaks saanud eestlase Margus Hundi koduklubi Indianpolis Colts seni võiduta Houston Texansit ja kaotas lisaajal võetud riski tagajärjel 34:37.

Colts alustas kohtumist hästi, minnes kohe esimese rünnakuga 7:0 juhtima, aga jäi siis pikalt kuivale ja 7:21 kaotusseisu, kusjuures Texansi kolmest touchdown'ist kaks tuli kanda Coltsi ründeliini arvele, kes palli ära puterdas ja nõnda vastasele lihtsad punktid kinkis.

Poolaja lõpetas siiski Adam Vinatieri löögivärav, mis vähendas Coltsi kaotusseisu 10:21 peale. Teise poolaja alguses suurendas Texans edu 28:10 peale ja juhtis enne viimast veerandaega 28:17, ent Coltsi mängujuht Andrew Luck tegi suurepärase viimase veerandaja ja nõnda suutis Colts jõuda 31:31 viigini.

Lisaajal lõi Colts esimesena löögivärava, millele Texans aga vastas. Coltsi peatreener Frank Reich otsustas 27 sekundit enne lisaaja lõppu võtta suure riski, mis end ei õigustanud - rünnakuõigus läks üle Texansile, kes jõudis löögiväravani, mis andis neile 37:34 võidu.

Coltsil ja Texansil on mõlemal nüüd tabelis üks võit ja kolm kaotust. Ülejäänud kahel AFC konverentsi lõunadivisjoni kuuluval meeskonnal - Tennessee Titansil ja Jacksonville Jaguarsil - aga kolm võitu ja üks kaotus.

Margus Hundi tänane esitus polnud sama silmatorkav kui eelmises kahes mängus, aga ühe vastase mängujuhi mahamurdmise (sack) ja kolm palliga vastase peatamist (tackle) Hunt kirja sai.

* * *

Enne mängu

Colts alustas hooaega nörritava 23:34 kodukaotusega Cincinnati Bengalsile, aga tegi seejärel võõrsil kaks hoopis paremat etteastet. Esmalt alistati 21:9 Washington Redskins ja siis saadi tiitlikaitsjalt Philadelphia Eaglesilt napp 16:20 kaotus.

Kuuendat hooaega NFLis mängiv Hunt on senise kolme kohtumise põhjal tegemas karjääri parimat hooaega. Ta on täna plahvatuslikkuse ja jõu kombinatsioonile Coltsi neljamehelise kaitseliini võtmetegelane. Eestlane on kolme mänguga kirja saanud juba kolm sack'i (vastase mängujuhi ründeliinist tagapool mahamurdmist) ja juhib tervet NFLi palliga vastasmängijate ründeliinist tagapool peatamiste (tackle for loss) osas. Neid on Hundil praeguseks kirjas kaheksa.

Texansil on küll tabelis kirjas kolm kaotust, ent need kõik on olnud napid - New England Patriotsile jäädi võõrsil alla 20:27, Tennessee Titansile võõrsil 17:20 ja New York Giantsile kodus 22:27. Tõsi, Patriotsi ja Giantsi jaoks on need hooaja ainsad võidud, mis omakorda võib viidata, et Texans jäi alla isegi meeskondadele, kelle hetkevorm ja -suutlikkus kehvapoolne. Tõde selgub platsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles