Kontaveidile tuli suures finaalis sein ette

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit poseerib endast kaks aastat noorema ja kaheksa sentimeetrit pikema Arina Sabalenkaga.
 
Anett Kontaveit poseerib endast kaks aastat noorema ja kaheksa sentimeetrit pikema Arina Sabalenkaga.  Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Anett Kontaveit jõudis möödunud nädalal karjääri suurima võidu lävele, ent pidi Wuhani tippturniiril 20-aastase valgevenelanna Arina Sabalenka kindlat paremust tunnistama.

Nädalat maailma üheksanda reketi Sloane Stephensi alistamisega alustanud 22-aastane Kontaveit tuli laupäeval väljakule teadmises, et kaotada pole tal midagi. See aga ei tähendanud, et ta turniiri võitu ei jahtinud.

Paraku tuli Kontaveidile finaalis Sabalenka näol sein ette. Valgevenelanna võitis tund ja 14 minutit kestnud mängu 6:3, 6:3. Sabalenka mängis sedavõrd hästi, et Kontaveidil ei õnnestunud isegi ühtegi murdepalli teenida.

Sabalenka suutis Kontaveidi tugevate löökidega surve alla panna, mistõttu eestlanna pidi serviga rohkem riskima. Sealt tuli sisse ka vahe. Kui enne finaali oli Kontaveit servinud esimest servi 60,2 protsendiga ning võitnud punkti 64,5 protsendil juhtudest, siis finaalis langesid need numbrid vastavalt 45 ja 52 peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles