Postimehe video: ringrajasõit sai esimese naissoost maailmameistri

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Superbike’ide MMi sõsarsari Supersport 300 kroonis eile tänavuse maailmameistri. Tiitel kuulub 21-aastasele hispaanlannale Ana Carrascole, kellest sai esimene naine, kes tsiklisadulas maailmameistriks tulnud.

Sealjuures sai Carrasco tiitli ülidramaatilisel moel. Hooaja viimasele etapile Magny Coursi ringrajal tuli hispaanlanna küll 10-punktilise eduga lähimate jälitajate ees, kuid avastas end kvalifikatsiooni järel alles 25. stardikohalt. Võistluse käigus kerkis Carrasco küll 13., kuid tema õuduseks läks Mika Perez viimasele ringile liidrina, millest piisanuks viimasele MM-tiitliks. Kolm kurvi enne ruudulipu langemist möödus Perezist aga Dani Valle ja see tõi tiitli Carrascole.

Hispaanlanna jätkab selle saavutusega normide murdmist. Temast sai mullu esimene naine, kes suutnud mõne MM-sarja etapi võita. 2013. aastal teenis ta vaid 16-aastasena Moto3 sarjas ühe punkti, mis oli esimene kord pärast 2001. aastat, kui MotoGP võistluspüramiidis mõni naine silma pähe sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles