Eesti parim CS:GO mängija sai turniirivõidu ja jahib miljonidollarist preemiat

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ropz võitjakarikaga
Ropz võitjakarikaga Foto: Twitter/ESL

Möödunud nädalavahetusel peeti ookeani taga maha Counter-Strike: Global Offensive ESL-sarja New Yorki osavõistlus, mille auhinnafondiks oli 250 000 USA dollarit ehk umbes 215 000 eurot. Esikoha ja pool auhinnarahast pistis tasku Mousesports, kelle ridadesse kuulub ka eestlane Robin Kool ehk «ropz».

Mousesports sai alagrupis kaks 2:1 võitu, alistas poolfinaalis NRG Esports tiimi 2:0 ja oli finaalis 3:2 parem Team Liquidist. Kõigepealt võideti kaart «Cahce», siis kaotati «Nuke» ja «Inferno» ning selg vastu seina olukorras pandi neljandal kaardil («Dust II») paremus maksma lisaajal. Otsustavas lahingus alistati «Mirage’il» Liquid juba kindlalt skooriga 16:8.

Tegu oli Mousesportsi sügise esimese turniirivõiduga ja see kergitas nad ka miljoni dollari jahile. Nimelt on 2017. aastast esimest korda käimas «Intel Grand Slam» nime kandev võistlus, kus kümnest järjestikkusest ESL ja DreamHack Masters turniirist neli võitnud meeskond teenib suure lisaauhinna. Sealjuures hakkab kell käima esimesest võidust ehk Mousesportsil on vaja suurpreemia teenimiseks järgmisest üheksast turniirist võita kolm. Hetkel on miljonijahi liidrid FaZe Clan ja Astralis mõlemad kahe turniirivõiduga, aga neil on jäänud neljani jõudmiseks vastavalt neli ja kolm turniiri.

Järgmine mõõduvõtt, kus on võimalik miljoniks vajalikku võitu jahtida, on novembri algul Chicagos toimuv 250 000 dollari suuruse auhinnafondiga Intel Extreme Masters.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles