Video: Fury ja Wilder läksid juba esimesel pressikonverentsil tõuklema

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deontay Wilder ja Tyson Fury
Deontay Wilder ja Tyson Fury Foto: Andrew Couldridge/REUTERS

Tyson Fury lubab, et 1. detsembril lõhkeb Deontay Wilderi karjäär mullina. Ameeriklane kinnitas, et Wilder kukub matile kui kuunott. Mehed pidasid oma tiitlimatši esimese pressikonverentsi ja sõnadega tagasi ei hoitud. Küll aga tegudega.

Wilder alustas pressikonverentsi kohe tüli norimisega, kui moderaator nimetas teda WBC valitseva maailmameistri Wilderi väljakutsujaks. Britt rõhutas, et ta pole mingi väljakutsuja vaid temast sai 2015. aastal Vladimir Klitško alistamisega valitsev jooksev maailmameister (loe: seda 1885. aastal alguse saanud tiitlit ei saa erinevatelt Fury eelnevatest tiitlivöödest ära võtta vaid keegi peab selleks ta poksiringis alistama.

«(Ajakirjanikud) on siin, et näha kahe meistri, kahe kaotuseta hiiglase lahingut ja oh sa poiss, millise matši te saate, sest mul pole mingit tuju hakata jamama ja mööda poksiringi ringi jooksma,» rääkis Fury.

Esimese küsimusena mindigi tagasi Fury viimase paari aasta raskustele, mil mees võitles uimastisõltuvuse ja depressiooniga. Kuus kuud pärast poksiringi naasmist ja kaks võidetud duelli hiljem on mees nüüd taas tiitlimatši lävel. Kas ta naudib seda võimalust?

«Ainus, mida ma naudin on Deontay Wilderi hammaste sisse löömine,» kõlas bravuurikas vastus.

Kui sõna sai ameeriklane, pidas ta enesekindlusest pakatava monoloogi: «Ma olen öelnud enda kohta paljut. Et ma olen tugevaima löögiga, et ma olen parim, kõige süngem mees planeedil… Ja ma usungi iga sõna sellest. Kui ma ütlen, et ma löön mehe pikali, ütlen kuhu ma ta pikali panen, siis nii ka läheb. Nii et mis puutud Tyson Furysse, siis … Hävitavad nokaudid on minu teema, ainus mida ma teen. Mul pole mingit survet hakata midagi lubama, sest kui ma midagi ütlen, siis nii ka juhtub. Teie peate lihtsalt kohal olema, et seda kõike näha.»

Kui need viisakusavaldused said vahetatud, ootas mehi ees korralik sõnasõda, mille algatajaks Fury. Britt otsustas ühel hetkel püsti tõusta ja Wilderilt nõuda, et too annaks talle korraliku hoobi keresse. Vastane ei jäänud keelekasutuselt alla, kuid ei käitunud vastavalt sõnadele ja piirdus ainult Fury tõukamisega.

«Mu naine lükkab ka kõvemini, sa *TSENSEERITUD*!» kõlas Fury süüdistus.

«Kui ma su siin ära tambiks, siis me ei saaks 1. detsembril enam kohtuda,» selgitas Wilder, miks ta soovitud hoobi andmata jättis.

«Sa kardad lihtsalt oma kätt murda,» vastas Fury.

Olgu siia lõppu toodud veel üks meeste lõbusatest mõttevahetustest:

Wilder: «Kas sa oled kunagi mõrtsuka silmadesse vaadanud?»

Fury: «Jah ja praegu näen ma kiisukest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles