Tipphetked: Tulevik alistas kindlalt tabeli lõpus paikneva Vapruse (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas sai olulised kolm punkti tabelisse Viljandi Tulevik, alistades võõrsil 3:0 Pärnu Vapruse.

Võrdse avapoolaja järel kallutati mäng enda kasuks teisel poolajal, kui esmalt avas Rainer Peips 67. minutil Herol Riibergi keskväljalt antud supersöödu järel skoori ning juba 71. minutil kahekordistas Kristen Kähr külaliste edunumbrid.

Lõppskoori vormistas 85. minutil Riiberg, kes suunas väravasse Tanel Langi pealelöögi. Tulevik on liigatabelis 27 punktiga 7. kohal, Vaprus jätkab 13 punktiga viimasel ehk kümnendal tabelireal.

Intervjuu Viljandi Tuleviku poolkaitsja Herol Riibergiga:

Intervjuu Pärnu Vapruse väravavahi Richard Alandiga:

Kohtumine täispikkuses järelvaadatavana:

Enne mängu:

Pärnu on tabelis 13 punktiga viimasel real. Ent kui neid vaid punktiga edestav Kuressaare ei üllata kaks tundi varem algavas kohtumises Paide Linnameeskonda, on Vaprusel võimalik Tuleviku alistamise korral lõpuks ometi punase laterna rollist pääseda.

Selle hooaja kolm senist omavahelist mängu annavad selleks ka lootust. Märtsis lepiti Pärnus 1:1 viiki ja täpselt sama tulemusega lõppes ka viimatine omavaheline kohtumine augusti esimestel päevadel. Kahe viigi vahele mahtus Tuleviku aprillikuine 2:1 võit koduväljakul. Eelmiselgi hooajal olid omavahelised mängud üsna tasavägised, ehkki Vaprus sai lõpuks ühe ja Tulevik kolm võitu.

Viimases voorus said mõlemad meeskonnad nädalavahetusel suure kaotuse, ent kui Tuleviku 0:4 allajäämist Nõmme Kaljule võis lugeda ootuspäraseks, siis Vapruse 0:5 kaotus Tammekale oli skoori suuruse poolest kindlasti üllatus. Paremas hetkevormis on kahest meeskonnast praegu kindlasti Tulevik, kes on viiest viimasest mängust võitnud kolm ning alla jäänud vaid tippudele ehk Kaljule ja Florale. 

Võidud Kuressaare, Tallinna Kalevi ja Tammeka üle on tõstnud viljandlased seitsmendale tabelireale, ehkki punkte on neil kaheksandal kohal oleva Kaleviga võrdselt. Üheksandal kohal olev Kuressaare ehk üleminekumängudele jäämine on aga Tulevikust kuus vooru enne hooaja lõppu juba tervelt üheksa punkti kaugusel. Pärnu on saanud järjest kolm kaotust, kuid enne seda näpati viigipunkt Narva Transilt ja alistati ülitähtsas duellis Kuressaare.

Mängu peakohtunik on Grigori Ošomkov, keda abistavad Lauri Salei ja Riivo Stolts. Neljas kohtunik on Tanel Üprus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles