Tipphetked: Pärnu avas tiitlikaitsja alistamisega võiduarve

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu VK avas võrkpalli Credit24 Meistriliigas võiduarve, alistades tiitlikaitsja Saaremaa VK 3:1 (25:19, 25:21, 23:25, 25:14).

Seejuures oli Pärnu kohtumist suisa 3:0 võitmas, sest kolmandas geimis mindi sujuvalt 9:4 ette. Seejärel algas aga segadus - Eduardo löögist lendas pall vastu antenni ning järgnenud vaidlused tõid Pärnule punase kaardi ning Saaremaa sai lisapunkti. Neljandas geimis Saaremaal aga siiski jaksu enam polnud ning pärnakad võtsid võidu. 

Pärnu poolel tegi resultatiivse mängu ukrainlane Illia Kovalov, tuues 23 punkti ja jäädes efektiivsuses plussi 13ga. Teine leegionär, brasiillane Eduardo Neves Atu Chizoba panustas võitu 21 punkti (+13). Vastuvõtul oli Pärnu meeskonna protsent 59%, rünnakul 47%, blokipunkte kogunes 14 (neist 6 pani Kovalov ja 4 Tamar Nassar), servil löödi 6 ässa ja eksiti 15 palingul.

Saaremaa edukaim oli 15 punktini (+10) jõudnud Eddie Rivera, nii Siim Põlluäär kui Siim Ennemuist lisasid kumbki 8 punkti (efektiivsuse näitajad vastavalt -1 ja +2). Saaremaa meeskonna vastuvõtt oli 56%, rünnakuid realiseeriti 39-protsendiliselt. Blokist teenisid Urmas Tali hoolealused punkte 7, servil löödi 13 vea juures 2 ässa.

Galerii:

Kogu mäng järelvaadatavana:

Enne mängu:

Saaremaa hoiab liigatabelis 6 punktiga 4. kohta, Pärnu on 7. ja võiduarve veel avamata. Saaremaa VK peatreener Urmas Tali on nädalavahetuse eel võitluslikult meelestatud. «Pühapäeval tuleb kindlasti kõva õppetund ja eelnevad mängud on sellele nii-öelda ettevalmistuseks. Võib öelda, et oleme oma «karavaniga» teel ja tahame võita,» sõnas peatreener.

«Tuleb nende meestega, kes mul on nüüd nii hästi tegutseda kui võimalik ja tahame kindlasti Pärnu haavadele veel soola raputada. Tegelikult on selge, et hetke tabeliseis ei näita Pärnu tegelikku taset, need Lätti sõidud ongi keerulised. Nende motivatsioon on kindlasti suur ja tahe võita samuti. Suuresti saab mäng sõltuma sellest, kuidas klapib sidemängija koostöö ründajatega, nii meie kui nende puhul,» lisas Tali.

Pärnu juhendaja Avo Keel tõdes, et seis pole kiita ja hooaja alguses tabeli 7. real paiknemine teeb meele mõruks. «Need Läti mängud läksid eelkõige psühholoogilise valmisoleku nahka. Selge see, et olukord on keeruline. Kui tahame ühisliigas ja seeläbi ka Eesti meistrivõistlustel head play-off'i asetust saada, siis meil palju kaotamise ruumi enam pole. 4-5 kaotusega võib ilmselt põhiturniiri võidu ära unustada,» sõnas Keel.

«Saaremaale tahame ikka võitma minna, mulle see ümmargune jutt, et «läheme endast parimat andma» ei meeldi. Kaotusi ei tahaks üldse enam saada, samas tean, et ega me neist ei pääse, küsimus on, millal, kelle vastu ja kui palju neid tuleb. Saaremaa viimaseid mänge olen vaadanud kõiki, neil on vangerdamisruumi omajagu ja peame olema valmis erinevateks vahetusteks,» lisas juhendaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles