Bottas: poleks osanud oodatagi, et Hamiltoni mööda laskma pean

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese vormel 1 meeskonna sõitjad Valtteri Bottas (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Mercedese vormel 1 meeskonna sõitjad Valtteri Bottas (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: Maxim shemetov / REUTERS

Möödunud nädalavahetusel pidi Vormel 1 sarja Venemaal toimunud etapil võidu suunas sõitnud Valtteri Bottas laskma mööda meeskonnakaaslase Lewis Hamiltoni. Bottase jaoks tuli otsus üllatusena.

«Jah, see oli minu jaoks küllaltki üllatav. Meil polnud sellest sõidu alguses juttugi.Tavaliselt käime enne sõitu läbi kõik asjad, millest teadma peame. Samuti räägitakse meile ära kõik võimalikud stsenaariumid ja kuidas vastavalt olukorrale reageerima peab,» rääkis Bottas.

«Ma ei oleks kunagi osanud oodata seda, mis meil möödunud nädalavahetusel juhtus. See oli minu jaoks täiesti ootamatu, et mul sellist asja paluti teha. Selle tõttu oli ka pärast sõitu natuke häiritud ja segaduses,» selgitas Bottas.

Bottas ei mõistnud ka seda, miks kästi tal rünnata Verstappenit, kes oli sõitmas esimesel kohal kulunud rehvidega ning pidi kindlasti käima korra ka boksis. «Olin Max Verstappenit püüdmas ja plaanisin temast mööda sõitma hakata. Siis öeldi mulle ootamatult, et lase Lewis mööda. See oli vägagi arusaamatu,» rääkis Bottas.

«Meeskonnalt ma midagi tulevikus vastuteenena ei oota. Tahan sportlasena võita puhtalt oma oskustest saavutatud eduga. Nädalavahetus ei olnud minu jaoks ideaalne, aga pidin meeskonda aitama, mis teha,» lausus nukker Bottas.

Hooaja kokkuvõttes juhib MM-sarja Lewis Hamilton 50 punktiga Sebastian Vetteli ees. Bottas tõusis viimase etapiga kolmandale kohale, möödudes kolme punktiga Kimi Räikkönenist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles