Kuidas müstiline belglane Poolast taas maailma parima võrkpalliriigi tegi

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMi valikturniiril madistas Eesti Vital Heyneni (keskel) juhendatava Belgiaga. Finaalturniiriks kolis Heynen Poola koondise etteotsa. Õigesti tegi, nagu elu näitas.
MMi valikturniiril madistas Eesti Vital Heyneni (keskel) juhendatava Belgiaga. Finaalturniiriks kolis Heynen Poola koondise etteotsa. Õigesti tegi, nagu elu näitas. Foto: CIAMBELLI/SIPA/Scanpix

Kindlustanud Poolale teise järjestikuse ja kokku alles kolmanda (esimene tuli aastal 1974) maailmameistritiitli, lausus võitjate belglasest peatreener Vital Heynen lühidalt: «Mitmel mu kolleegil olid suurepärased mängijad, aga minul oli suurepärane meeskond.»

«Heynen on müstiline treener. Pole juhus, et säärane maagia just temaga kaasas käib,» lausus Eesti koondise abitreener Rainer Vassiljev. «Ta viis Belgia MMile ja pidas siis ühtäkki targemaks kodumaa juhendamise Poola vastu vahetada. See ei olnud Belgias just kõige populaarsem otsus. Ehkki Poola põrus mullusel kodusel EMil täielikult (jäädi alles kümnendaks – toim), tunnetas ta järelikult, et selles meeskonnas peitub sisu. Ometi mõjus too tiitel isegi poolakatele endile päris suure üllatusena. Kontrollmängud ei sujunud, kuid turniiri käigus mindi järjest paremasse hoogu ja finaalis oldi Brasiiliast näljasemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles