Klitškod pääsesid Guinnessi rekordite raamatusse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali ja Vladimir Klitško.
Vitali ja Vladimir Klitško. Foto: Nick Potts/AP/Scanpix

Ukrainas Kiievis toimunud Maailma Poksinõukogul said vennad Vitali ja Vladimir Klitško kätte tunnistuse, et Guinnessi rekordite raamat tunnistab neid, kui karjääri jooksul enim raskekaalupoksi tiitlimatše võitnud vendi. Kahe peale kokku on Klitškod tiitlimatšides maitsnud võidurõõmu 40 korral.

«See tunnustus on mulle üllatus. Meie ehk minu ja Vladimiri rekord kuulub kõigile neile, kes toetasid vendi Klitškosid, kes hoidsid meile pöialt ja Ukrainale. Oleme alati oma riigi au kaitsnud,» sõnas tunnistuse vastu võtnud Vitali Klitško.

Individuaalses arvestuses on praegune Kiievi linnapea Vitali raskekaalu tiitlimatšide võitude järjestuses 15 triumfiga viiendal kohal ja tema vend Vladimir teine. Edukam on nooremast Klitškost olnud vaid Joe Louis, kes pidas karjääri jooksul 27 tiitlimatši ja võitis neist 26.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles