Sebastien Ogier: kui Walesis Tänakule kaotan, olen MM-tiitlist ilma (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: Alexander Neis / imago / Eibner / Scanpix

Sebastien Ogier usub, et tema võimalus tulla maailmameistriks kaob, kui ta tuleval nädalavahetusel Walesi MM-rallil Thierry Neuville'i ja Ott Tänakut edestada ei suuda.

Viiekordne maailmameister on hektel MM-sarja üldarvestuses kolmandal kohal, kaotades sarja liidrile Neuville'ile 23 punkti ja Tänakule 10 punkti. Türgis oli tal võimalik pärast Neuville'i katkestamist belglasega vahet kõvasti tagasi, aga prantslase enda sõit lõppes sõiduveaga kraavis.

«Kui ma tahan jätta ellu lootust MM-tiitlist, siis ma pean suutma nii Tänakut kui Neuville'i edestada. Olgugi, et Hispaania ja Austraalia rallidel võib kõike veel juhtuda, on Wales kõige tõenäolisem koht, kus ma punkte võita saan, sest see ralli meeldib mulle,» rääkis Ogier Autospordile.

«See on keeruline ralli raskete tingimustega, aga just sellised rasked olud võivad mulle kasuks tulla. Tean, et pean endaga vaeva nägema ja esinema Walesis paremini kui möödunud aastal,» rääkis Ogier, kes on viimasest viiest Walesi rallist neli võitnud.

«Ma olen veendunud, et Walesi ralli saab olema minu jaoks otsustav ralli, aga ma ei tunne selle pärast lisapinget. Usun, et pinge on pigem minu vastastel – nemad võitlevad oma esimese MM-tiitli nimel ja edu sellises seisus pole kunagi kerge hoida,» arvas Ogier.

«Sel aastal ei ole meil võitudest puudust olnud, pigem on puudus stabiilsusest ja poodiumitest. Nende puudumisel on mitmeid põhjuseid, meil on olnud tegelikult õnnest puudu, aga selline see autoralli juba kord on,» lausus Ogier.

«Olen ise teinud mõned vead ja tunnen, et need on päris kõvasti maksma läinud. Varem oma karjääri jooksul on mul pigem tihti õnne olnud, sel aastal nii ei ole. Samas usun, et oma õnne ja õnnestumisi saab ise muuta ja meil on veel kolm rallit sõita,» oli Ogier positiivne.

«MM-tiitel on veel võimalik, meil pole küll selle võitmiseks parim seis, aga 90 punkti on veel saadaval ja meie oleme 23 punktilises kaotusseisus. See tiitel pole veel kaotatud,» oli Ogier optimistlik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles