Petter Northug: minult on ankrumehe roll üle võetud

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

Norra murdmaasuusataja Petter Northugi möödunud hooaeg kulges üle kivide ja kändude. Algaval hooajal on kahekordse olümpiavõitja eesmärk jõuda maailmameistrivõistlustele.

Alavormi ja viirushaigustega võidelnud 32-aastane Northug oli hooajaeelsel pressikonverentsil positiivselt meelestatud. «Viimase kahe aasta jooksul pole mul hooaja eel nii hea vorm olnud kui praegu. Nüüd pean vaid haigustest hoiduma,» rääkis Northug kodumaa meediale.

Ta kuulub algaval hooajal Norra koondisesse, mis annab paremad võimalused heidelda pääsme eest maailmameistrivõistlustele, kuid Northugil jagub peamurdmist. «Selleks, et jõuda maailmameistrivõistlustele, peab sõitma hästi enne jõule, aga ma pole kindel, et olen selleks võimeline,» tõdes ta.

Murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlused toimuvad 20. veebruarist – 3. märtsini Austrias Seefeldis. Northug ei soostunud avaldama, millistel distantsidel ta end osalemas näeks. Küll aga märkis ta, et teatesõidus on tema ajad ankrumehena läbi saanud. «Ma arvan, et Johannes (Hösflot Kläbo) on ankrumehe rolli üle võtnud. Norras on palju kiireid suusatajaid ja mul võib koondisesse pääsemine kujuneda keeruliseks.»

Northug viis ankrumehena Norra teaneliku viis korda järjest (2007 Sapporo, 2009 Liberec, 2011 Oslo, 2013 Val di Fiemme, 2015 Falun) maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles