Video: punase kaardi näitamata unustanud Eesti kohtunikule määrati karistus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel leidis laupäeval aset kummaline juhtum, kui tugevuselt kolmanda liiga (Esiliiga B) mängus Võru Heliose ja Pärnu JK vahel teenis Risto Kauniste kaks kollast kaarti, kuid pääses punasest.

Peakohtunik Marko Liiva näitas Pärnu mängijale Kaunistele kollast kaarti 52. ja 80. minutil tehtud vigade eest. Iseasi, kas need vead olid hoiatuskaarti väärt või mitte, aga teise kollase kaardi järel peab kohtunik jalgpallireeglite järgi näitma mängijale punast kaarti. Liiva seda ei teinud. Veelgi kurioossemaks teeb asjaolu see, et kolm minutit hiljem avanes Kaunistel, keda tegelikult poleks tohtinud enam väljakul olla, suurepärane võimalus värava löömiseks.

Punane kaart oli peakohtunikul igatahes olemas, sest 84. minutil nägi seda enda ees Heliose pallur Valeri Šabanov. Seega mängis Helios ebaõiglaselt viimased minutid arvulises vähemuses. Kohtumine lõppes väravateta viigiga.

Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht ütles Postimehele, et Marko Liivat seoses juhtunuga lähiajal tippliiga mänge teenindamas ei näe. «Oktoobrikuu jooksul kolmes kõrgemas liigas Marko Liiva ei vilista. Sama kehtib abikohtunike (Thor Vaas ja Ahti Lepp - toim) kohta, sest süü lasub kogu brigaadil. Mis saab edasi, otsustab kohtunike osakond. Kaks kollast saanud mängija peab ühe mängu vahele jätma,» sõnas Uiboleht.

Eksimuse sisse lasknud 26-aastane kohtunik Marko Liiva omab A-litsentsi ehk kuulub Eesti kohtunike paremikku. Sel hooajal on ta peakohtunikuna teenindanud 5 Premium liiga, 6 Esiliiga ja 8 Esiliiga B mängu. Neljanda kohtunikuna on ta ametis olnud veel mitmetel kõrgliiga mängudel. Alles eelmisel kuul oli ta neljas kohtunik ka rahvusvahelisel tasandil, kui kuulus Eesti kohtunikebrigaadi, mis mõistis õigust U21 EM-valikturniiril Malta ja Belgia mängul, kirjutab jalgpalliportaal Soccernet.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles