Hinnatud Soome ajakirjanik: Toyota ja M-Sport jahivad mõlemad iirlasest rallisõitjat

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Craig Breen
Craig Breen Foto: Eibner-Pressefoto/Alexander Neis / imago/Eibner

Kõrgelt hinnatud Soome vabakutseline ajakirjanik Miika Wourela väidab, et iirlast Craig Breeni soovivad oma meeskonda nii Toyota kui ka M-Sport, kuid üks võistkond on teinud sõitjale tunduvalt parema lepingu.

Viimasel ajal üles kerkinud kuulujutt sellest, et Esapekka Lappi lahkub Toyotast ja liitub Citroeniga on tekitanud mitmeid teooriaid selle kohta, kes hakkab soomlast Toyota meeskonnas asendama. Välja on pakutud variandid nagu Kris Meeke ja noor soomlane Jari Huttunen. Nüüd on aga võimaliku variandina välja pakutud ka Craig Breen. 

«Toyota meeskonna kolmanda piloodi koht on endiselt vaba. Tuleval aastal jätkub Toyota meeskonnas ilmselt sarnane skeem nagu sellelgi aastal – Ott Tänak on meeskonna esinumber, Jari-Matti Latvala peab leppima rolliga, kus ta aitab Tänakut. See kõik võib muidugi muutuda juhul, kui Latvala saab uuel aastal suurepärase hooaja alguse ja Tänak põrub,» kirjutas Wuorela.

«Meeskonna kolmandas autos peaks olema sõitja, keda meeskonna pealik saab usaldada. Kindlasti ei tohi seal oli mõni noor talent, kellel kogemused puuduvad. Mul on küll seda kahju tunnistada, aga ma ei näe, et Meeke oleks sellele positsioonile sobiv piloot,» arvas Wuorela.

«Toyota on teinud pakkumise iirlasele kelle nimi pole Meeke, selleks on Craig Breen. Samas pakub Toyota Breenile vaid aastast lepingut, samas kui Malcolm Wilson on pakkunud Breenile 2+1 aasta pikkust lepingut. Tõenäoliselt saaks ta ka M-Spordis tunduvalt teistsuguses rollis sõita. Breeni positsioonist olukorda vaadates ei peaks selle peale kaks korda mõtlema,» vihjas Wuorela sellele, et M-Spordi pakkumine on kindlasti targem valik.

Kui Lappi peaks tõesti Toyotast lahkuma, on meeskond vajamas kindlasti väärilist asendust. Samas ei saa unustada fakti, et Toyota pikem plaan on oma meeskonda meelitada supertalenti Kalle Rovanperät. Soomlase liitumist takistab aga aasta pikkune kehtiv leping Škodaga, mis tähendab, et Toyota peaks ideaalis suutma leida sõitja, kes lepib ühe aastase lepinguga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles