PM Walesis. Sebastien Ogier: Tänak on minult liigagi palju õppinud!

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner/Scanpix

Sel nädalavahetusel toimuv Walesi MM-ralli saab olema Sebastien Ogier' jaoks viimane M-Spordi ridades. Prantslane rääkis veidi meeskonna vahetuse põhjustest ja sellest, mida ta tulevalt rallilt ootab.

«See oli raske otsus, kuna sa ei tea lõpuni välja, mis saama hakkab. Ma tundsin M-Spordis end väga hästi, see polnud lihtne otsus, aga lõpuks oli Citroeni kasuks rohkem argumente. Tundsin, et mul on vaja liikuda edasi, et võidelda MM-tiitli peale,» rääkis Ogier meeskonna vahetuse põhjustest.

«Pole saladus, et olin pettunud Fordi arenguga. Sõidan täna sisuliselt sama autoga, millega Monte Carlos hooaja alguses. Mul oli samas hea võimalus minna tagasi meeskonda, kus ma oma karjääri alustasin ja aidata neil keerulisest seisust välja tulla. Ootan alati katsumusi, üritame Citroeni tuua tagasi sellele tasemele nagu meeskond oli mõned aastad tagasi,» lausus Ogier.

Küsimusele, et kas Citroeni viimane positsioon tootjate arvestuses on seotud teistest meeskondadest kehvema autoga, arvas Ogier: «Ma ei arva et Citroen teistest palju maas on. Olen nende autot testinud ja potentsiaali on, küll aga on vaja veel tööd teha. Aga mind motiveeribki väljakutse võita MM-tiitel veel ühe erineva tootjaga.»

«Peame skoorima rohkem kui nemad. Kui ma ei ole neist ees, siis minu võimalused on ülimalt väiksed, aga samas alati kui on olemas matemaatiline võimalus, pead võitlema. Tean, et see on tähtis nädalavahetus, sest olen Hispaanias enesekindel ja kui suudame olla Austraalias MM-tiitli heitluses, siis võib juhtuda mida iganes,» seletas olukorda Ogier.

Kui viiekordselt maailmameistrile mainiti selle kohta, et Ogier'le suurt peavalu valmistav Ott Tänak on eelmisel hooajal kindlasti prantslase pealt nii mõndagi õppinud, segas Ogier vahele ja lausus: «Ta on minult liigagi palju õppinud!»

Tuleva nädalavahetuse peale mõeldes lausus prantslane: «Arvasime, et ralli tuleb kuivem, aga tundub, et tulemas on tavaliselt märg nädalavahetus.on Kohati väga libe, mis tähendab, et vigu teha on lihtne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles