PM Walesis. MM-sarja liider Neuville: Tänak mind ei kohuta

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Neis /Eibner-Pressefoto / imago/Eibner

Enne Walesi MM-rallit on MM-sarja üldliider Thierry Neuville väga rahulik ja enesekindel. Belglane tegi lühidalt juttu Ogier' meeskonnavahetusest ja oma võimalustest sel hooajal MM-tiitel võita.

Küsimusele, kas Neuville tunneb ka Tänaku heade esituste pärast pinget, vastas belglane rahulikult: Me ei tunne mitte mingisugust pinget. Olen oma autoga rahul ja ootan nädalavahetust väga. Meil oli ka Türgis hea ralli, aga tehniline probleem rikkus meie lootused. Usun, et me oleksime selle ralli suutnud ikkagi võita.»

Neuville lausus pärast Türgi rallit Belgia väljaandele, et kardab Ogier' ja Tänaku koostööd tema vastu. Ka nüüd ei lükanud Neuville väidet ümber: «Jah, ma usun, et mõnel hetkel võib keegi tõesti olla sellises seisus, et ta saab teist sõitjat aidata. Kindlasti on meil kõigil paremad sõbrad, keda aidata. Tegelikult loodan, et me kõik kolm püsime MM-tiitli heitluses Austraalia rallini välja.»

«Ogier on alati olnud väga tugev. Olime mõlemad Tänakust Türgis selgelt ees aga selline see autoralli juba kord on. Tegelikult on ka Tänakul olnud varasemalt probleeme, näiteks Sardiinias. Nüüd oleme võrdses seisus ja loodame, et kõik saavad ilma probleemideta võidu sõita,» rääkis Neuville Walesi ootustest.

Kui Neuville'ilt uuriti, kas tema arvates võib Ogier uuel hooajal Citroeni liikudes saada tunduvalt kiiremaks, kuna Citroeni auto on parem kui Fordi oma, vastas Neuville: Ei ma ei usu seda. Ford on igal rallil kiire olnud ja Fordi tehasetiim toetas meeskonda, nii et masin on tugev ja kiire. »

«Olen töötanud koos Malcolm Wilsoniga, tean et ta teeb kõike väga korralikult. Nad ju võitsid eelmisel aastal isegi tootjate arvestuse ära. Usun, et vahe on ainult selles, et tal on uus auto - jõuvahekorrad peaksid jääma umbes samasugusteks nagu nad sel aastal on,» rääkis Neuville.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles