Walesi ralli eel käib hoogne oletamine

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (Toyota) võitis septembri keskel Türgis kolmanda MM-ralli järjest ja kaotab üldliidrile Thierry Neuville'ile (Hyundai) kõigest 13 punktiga.
Ott Tänak (Toyota) võitis septembri keskel Türgis kolmanda MM-ralli järjest ja kaotab üldliidrile Thierry Neuville'ile (Hyundai) kõigest 13 punktiga. Foto: Mahmut Cinci/Red Bull Content Pool

Walesi teed on MM-rallide ajaloos olnud tunnistajaiks põnevatele tiitlivõitlustele. Nendest aegadest, mil hooaeg kulmineerus saareriigis, on möödas 15 aastat. See teadmine ei vähenda aga võistluse tähtsust Ott Tänakule, kellel MM-tiitel kolm etappi enne lõppu käeulatuses.

Esmalt aga kõige põletavamast – siginast-saginast sõitjate turul, mis hakkab jõudma kulminatsiooni. Neljast meeskonnast kolmel on 2019. aasta ankursõitjad kindlad. Ott Tänak ja Thierry Neuville jätkavad vastavalt Toyotas ja Hyundais. Sébastien Ogier vahetab M-Sporti Fordi värvid Citroëni vastu, kus ta kümme aastat tagasi oma MM-karjääri alustas.

Ikka veel pole teada, kui pika lepingu Ogier Prantsusmaa autotootjaga sõlmis, kuid juba varakult teatas ta kindlameelselt, et uus leping jääb tema autoralli MM-karjääri viimaseks. Spekuleeritakse, et Ogier sõlmis Citroëniga kaheaastase diili, sest vähemalt 2020. aastani on tema jätkamist MM-karussellis kinnitanud autotootja ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles