Karl Mihkel Elleri repliik: esikoht pole Walesis Tänaku jaoks esmatähtis

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rallisõitja Ott Tänak.
Rallisõitja Ott Tänak. Foto: Alexander Neis/imago/Eibner/Scanpix

Kuigi Ott Tänak on eelmised kolm MM-rallit võitnud – tänu kiirusele, kavalusele ja ka kübekesele õnnele – on Walesis peamine eesmärk edestada MM-sarja üldliidrit Thierry Neuville’i ja lähimat jälitajat Sebastien Ogier’t, mitte silmad ruutus võidu nimel punnitada.

Tõsi, taas kamaluga punkte teenida oleks suurepärane, kuid pea tuleb hoida külmana ning eestlaste vaatenurgast on oluline, et praegune 13-punktiline vahe punktitabelit juhtiva Neuville’ga väheneks.

Wales on Tänakule märgilise tähendusega ralli. Just nendel teedel tegi ta 2011. aastal oma MM-debüüdi WRC-autoga ning saavutas kuuenda koha. Vaid korra ongi ta sellest tulemusest Walesis paremat suutnud: olles 2016. aastal teine.

Koos Walesi ralliga on hooaja lõpuni Austraalias jäänud kolm etappi ehk iga piloot võib maksimaalselt juurde saada 90 punkti. Eelmise kolme ralliga suutis Tänak koguda 87, tema peamised rivaalid Neuville ja Ogier aga vastavalt 28 ja 32 punkti. Tähtede seis tundub Tänakule soodne. Saarlane on ajaga ka mehistunud, mis on üldvõitu silmas pidades kindlasti tähtis.

Sõitjate MM-sarja üldseis:

  1. Thierry Neuville (Hyundai) 177
  2. Ott Tänak (Toyota) 164
  3. Sebastien Ogier (M-Sport) 154
  4. Esapekka Lappi (Toyota) 88
  5. Jari-Matti Latvala (Toyota) 75
  6. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 75

Konstruktorite MM-sarja üldseis:

  1. Toyota 284
  2. Hyundai 279
  3. M-Sport 244
  4. Citroen 169

Koos täna algava Walesi ralliga on hooaja lõpuni kolm etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles