Blogi: vigastusega võidelnud Kontaveit vandus Wozniackile napilt alla (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Wozniacki ja Anett Kontaveit on seni kohtunud kolm korda ja eestlanna juhib võitudega 2:1.
Caroline Wozniacki ja Anett Kontaveit on seni kohtunud kolm korda ja eestlanna juhib võitudega 2:1. Foto: PETER CZIBORRA / REUTERS / Scanpix

Kõrgetasemelisel Pekingi WTA turniiril langes Anett Kontaveit kaheksandikfinaalis maailma teisele reketile Caroline Wozniackile 5:7, 4:6. Eestlannat segas terve mängu pisivigastus, mistõttu ta on terve nädala mänginud vasak reis kinni seotud.

«Annan endast väljakul parima ja proovin püsida agressiivsena. Ega muud olegi öelda,» sõnas Wozniacki kolmapäeval pärast teises ringis Petra Martici (Horvaatia, WTA 36.) üle saavutatud 7:5, 6:3 võitu, kui temalt uuriti eesootava kohtumise kohta, kus vastaseks Kontaveit.

Sarnaselt Wozniackile on ka Kontaveit seni Pekingis pidanud vaid ühe kohtumise, sest eelmise nädala Wuhani turniiri finaali jõudmisega teenis ta Pekingis avaringist vabastuse. Teises ringis alistas Eesti esireket teisipäeval väsimuse kiuste 2:6, 6:3, 6:2 sakslanna Laura Siegmundi (WTA 142.).

Kontaveit omavahelistes mängudes plussis. Kontaveit on varem Wozniackiga kohtunud kolm korda ja on kokkuvõttes plussis - 2016 Nottinghamis (muru) ja 2018 Roomas (liiv) võitis eestlanna, 2017 Wimbledonis (muru) taanlanna. Samas on Wozniacki võitnud karjääri jooksul 29 WTA tiitlit Kontaveidi ühe vastu ning teeninud auhinnarahana 31 miljonit dollarit Eesti esireketi 2,6 miljoni vastu.

Pekingi turniir jääb alla vaid Suurtele Slämmidele. Pekingi turniir on Premier Mandatory tasemel võistlus, mida toimub aasta jooksul kõigest neli. See jääb WTA turniiride hierarhias alla ainult suurtele slämmidele ja aastalõputurniirile. Võitja auhinnaraha on 1,5 miljonit dollarit, mis on kolm korda rohkem kui eelmise nädala Wuhani turniiril, mille kategooriaks Premier 5 (hierarhias üks aste Premier Mandatoryst allpool).

Kolmandasse ringi jõudmisega on Kontaveit taganud Pekingis 86 095 USA dollarit auhinnaraha ja 120 punkti WTA edetabelisse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles