Tänaku maailma tippu viinud M-Sport võib MM-sarjast lahkuda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malcolm Wilson ei tea, kas tema meeskonda tulevikus MM-sarjas kohtab.
Malcolm Wilson ei tea, kas tema meeskonda tulevikus MM-sarjas kohtab. Foto: M-Sport

Malcolm Wilson, kes on autoralli MM-sarjas ajanud üht või teistpidi Fordiga seotud tiimi juba 40 aastat, ei ole kindel, kas ta 2019. aastast enam oma meeskonnaga stardijoonele tuleb.

M-Sporti tiim kaotab tulevaks hooajaks oma liidri Sebastien Ogier, kelle juhtimisel võideti mullu nii individuaalne kui ka võistkondlik MM-tiitel. Tänavu suurendas oma toetust tiimile ka Ford autotootjana, kuid loodetud areng jäi tulemata. Ogier esitas seepeale Fordile ultimaatumi – kas nemad suurendavad panust või tema lahkub. Tulemus oli viimane.

Nüüd on lahkumismõtted peas ka Wilsonil. Ford lõpetas M-Sportile tehasetiimi toe pakkumise 2012. aastal ja sellest ajast saati on M-Sport pidanud läbi saama konkurentidest märgatavalt pisema eelarvega. Mullu saadeti korda ime – kuna kõik meeskonnad alustasid uuenenud reeglite tõttu auto arendamist nullist, said nad võrdsetel tingimustel heideldes kätte mõlemad MM-tiitlid. Nüüd ollakse aga rahakamatest konkurentidest auto arendamisel maha jäänud.

Seda suurem probleem on Ogier' lahkumine. Kuigi maailmameistrile tuli maksta väärilist palka, tõi mees endaga tiimi kaasa Red Bulli sponsorrahad, mis eelarvet tublisti kasvatasid. Superstaari minekuga kuivavad summad kokku. Lisaks võib jälle lahkuda Ford, kelle jaoks oli tõmbenumbriks just Ogier. Kust leida lisaraha, et edaspidigi rallivõitudele sõita?

«Hetkel ei saa ma midagi öelda. Ma ei tea isegi, kas me 2019 üldse WRC-sarjas oleme. Me pole seda otsust veel teinud,» rääkis Wilson Walesi ralli eel. «Me oleme tõestanud, et suudame suurtiimidega võistelda, aga täiesti ausalt, praegu vajame tehasemeeskonna tuge.»

Wilsoni sõnul on tema peamine prioriteet M-Sport firmana ja selle töötajad. Uue autoga kaasnenud kulud ja Ogieri palkamine on finantsid viimase piirini venitanud. «Ma tahaksin WRC-sarjas jätkata, aga peame kogu olukorda hindama,» selgitas Wilson

Järgmiseks hooajaks on M-Sportil kehtiv leping WRC-sõitjatest vaid Teemu Sunineniga ja ilmselt jätkaks tiimis ka Elfyn Evans. Kolmanda sõitja osas on spekuleeritud näiteks Kris Meeke'i, Craig Breeni ja Dani Sordo nimega.

M-Sport on lisaks WRC-autodele MM-sarjas väljas ka Fiesta R5 masinatega, mis võistlevad WRC2 arvestuses. Ühtlasi on tiimi vedada noorsõitjate MM ehk JWRC klass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles