Man Unitedi legend: mängijad on piripillid

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roy Keane kandis hiljutises heategevusmängus taas Manchester Unitedi särki.
Roy Keane kandis hiljutises heategevusmängus taas Manchester Unitedi särki. Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images/Scanpix

Manchester Unitedi meeskonna hädade (viimase 28 aasta halvim algus hooajale) peapõhjus näib olevat üha süvenev lõhe mängijate ja peatreener Jose Mourinho vahel. Klubi legendaarne poolkaitsja Roy Keane, kes on ka ise peatreenerileiba maitsnud, arvab, et kehvade tulemuste pärast peaksid esmalt peeglisse vaatama jalgpallurid.

«Seal on parajalt piripille. Kui sa väljakule astud, mängid sa oma uhkuse, oma perekonna, oma linna eest,» vahendab Reuters terava keele poolest tuntud Keane’i sõnu.

Kõige tulisem tüli on Mourinhol meeskonna superstaari Paul Pogbaga, kel on nüüd keelatud meedias sõna võtta. Keane rõhutas, et ta ei räägi üksnes prantslasest. «Ma räägin mängijatest üldisemalt. Mängijatest, kes solvuvad peatreeneri või kellegi teise peale ja mõtlevad: «Ma nüüd ei treeni korralikult, sest keegi ärritas mind.»» pahandas iirlane. «Mind ei huvita, milline tüli sul on peatreeneriga olnud, ei huvita, kas te olete üksteisel tahtnud kõri läbi närida. See on osa sellest ärist – tülisid juhtub.»

Keane ise pidi Unitedist 2005. aastal lahkuma, sest läks raksu toonase peatreeneri Alex Fergusoniga. Praegu on tal mängijate ja treeneri vahelistest konfliktidest aga väga selge arusaam: «Ära muretse, mida peatreener sinu kohta öelnud on. Mine väljakule ja mängi. Pärast matši võid teema üles võtta, aga kui mäng käib, siis ole elusam. Mängi uhkelt, mängi särtsakalt, mängi hingestatult. Loodetavasti ka veidi oskuslikult. Ka halval päeval kääri käised üles ja võitle selle särgi eest su seljas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles