Postimehe video: Vettel pakkus DRSile välja lustaka alternatiivi (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel näitavad Ferrari uut värvilahendust. Vettel tahaks aga auto juures enamatki muuta.
Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel näitavad Ferrari uut värvilahendust. Vettel tahaks aga auto juures enamatki muuta. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

F1-sarjas toimuvad liiga paljud möödasõidud DRSi abiga. Kui jälitaja on eessõitvast vormelist vähem kui sekundi kaugusel, saab ta teatud sirgetel avada oma tagatiivas klapi, vähendada survejõudu ja õhutakistust ning lisakiirusega rivaalist mööda tuhiseda. Sebastian Vetteli arvates ei ole see hea lahendus.

«Noh, ma pole DRSi suur fänn,» rääkis sakslane Jaapani GP eel ja tõi välja, et isegi videomängudest tulnud ideed on paremad.  «Nüüd, kui Jaapanis oleme, läheb mõte Mario Kartile, kui seda mäletate. Äkki oleks lõbusam kokpitist banaanikoori loopida?»

Banaanikoorte loopimise tulemusel teevad videomängus sellele otsa sõitnud rivaalid pirueti, nii et tehniliselt ei aitaks see kaasa möödasõitudele vaid selle takistamisele. Sellegi poolest jääb Vettel endale kindlaks: «Banaanid oleksid ehk parem idee kui DRS. Mulle see ei meeldi, see on kunstlik ja ma usun, et me peaksime leidma teistsuguse mooduse, ilmselt lubama autodel üksteisel tihedamini sabas sõita ja mitte DRSile lootma jääda.»

Praegu on vormelite aerodünaamika liiga keeruline ja masinad ei saa kiiretes kurvides teineteisele liiga lähedal olla, sest eessõitja masina tekitatavad õhuvoolud muudavad jälitaja auto juhitamatuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles