Walesi ralli omapära nörritab Ott Tänaku fänne

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlustrassi oma silmaga üle vaadata soovinud fännid sattusid ikka ja jälle silmitsi sama murega - värav on ees.
Võistlustrassi oma silmaga üle vaadata soovinud fännid sattusid ikka ja jälle silmitsi sama murega - värav on ees. Foto: Erakogu

Walesi rallile polnud neljapäevaks kohale sõitnud just palju fänne, aga Ott Tänaku ja Martin Järveoja pöidlahoidjad olid nagu kord ja kohus Toyota teenindusala ees ootel. Kuid tigedad kui herilased keset Eestimaa suve. Põhjus? Walesi eripära, mis teeb ralli jälgimise eriti ebamugavaks.

Nagu igal teiselgi WRC etapil, soovis rallifänn Taavi Koha enne ralli algust kiiruskatsetega tutvuda. Ikka selleks, et välja valida endale ja oma neljale sõbrale võimalikest parim vaatamiskoht. Kolmapäeva varahommikul Tallinna lennujaamast teekonda alustanud punt pidi aga sügavalt pettuma. Wales niimoodi talitada lihtsalt ei saa.

«Alguses oli üllatav, et lähed katse starti ja vastu vaatab hingedel metalltõke, tabalukk ees. Täpselt selline nagu Eesti karjäärides,» kirjeldas Koha oma esimest tutvust Walesi ralliga. «Proovisime katsele peale minna veerandi pealt. Sama lugu. Kolmas punkt. Jälle sama. Meil ei õnnestunud mitte kuskilt katset läbi sõita.»

Eesti fännide kogetule on aga olemas loogiline seletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles