Tänak kergitas Toyota M-Sportist mööda

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota statistika näitab, et nad väärivad tänavust MM-tiitlit.
Toyota statistika näitab, et nad väärivad tänavust MM-tiitlit. Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC/Scanpix

Iga rallisõbra jaoks on kohustuslik Twitteris jälgida uusmeremaalast Gary Boydi, kes korjab üles põnevaid noppeid WRC-sarja statistikast. Näiteks tõi ta välja, et Toyota meeskond on lisaks MM-sarja üldedule nüüd ka tänavu enim kiiruskatseid rallisid juhtinud tiim.

Enne Walesi rallit oli M-Sport olnud ralli liider tänavuse hooaja peale 62. kiiruskatse jagu, Toyota statistika oli 60 kiiruskatset. Esapekka Lappi kiireim aeg eilsel publikukatsel ja Ott Tänaku poolt täna hommikul endale haaratud (ja veenvalt hoitud) esikoht on Jaapani autotootja aga praeguseks tõstnud 64 katsega liidrikohale.

Tänaku panus sellesse statistikasse on sealjuures 63 kiiruskatse jagu liidrikohti. Lappi sai eile õhtul sel hooajal esmakordselt rallit juhtuia ja Jari-Matti Latvala pole kordagi nii kõrges konkurentsis kihutanud.

Teine Boydi välja toodud statistika näitab taas Toyota suurepärast kiirust: nende kolm pilooti on sel hooajal võitnud 81 kiiruskatset, mis on sama palju kui lähimad rivaalid Hyundai (55) ja M-Sport (26) kokku. Citroenil on hooajast kirjas 25 katsevõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles