Joonas Tamme euromuinasjutt muutub üha kaunimaks

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Tamm (vasakult), Sarpsborgi peatreener Geir Bakke ja üleeile kaks väravat löönud Patrick Mortensen. FOTO: Fredrik Varfjell/imago/bildbyran/scanpix
Joonas Tamm (vasakult), Sarpsborgi peatreener Geir Bakke ja üleeile kaks väravat löönud Patrick Mortensen. FOTO: Fredrik Varfjell/imago/bildbyran/scanpix Foto: FREDRIK VARFJELL/imago/Bildbyran/Scanpix

Kui Joonas Tamme ja tema koduklubi Sarpsborgi esmakordne pääs jalgpalli Euroopa liiga alagrupiturniirile oli juba niigi võimas saavutus, siis kahe vooru järel juhtkoha haaramine mõjub lausa šokina.

Sarpsborg siples enne üleeilset duelli Belgia liigat seitsme võidu ja kahe viigiga alustanud Genkiga sügavas mõõnas: kaotatud oli seitse mängu ühtejutti. Ent vaid kümne aasta eest asutatud Norra klubi ületas madalseisu rekordilise 7885-pealise kodupubliku rõõmuks võimsalt. Juba 5. minutil asuti juhtima ja ehkki külalised teise poolaja alguses viigistasid, näitas tulikiri kunstmurustaadioni tablool lõpuvile kõlades Sarpsborgi eduseisu 3:1. Skalp oli igati väärikas – alles eelmise aasta kevadel rühkis Genk Euroopa liigas veerandfinaali välja.

Kuna Malmö alistas samal ajal samuti kodus 2:0 Istanbuli Besiktase, tekkiski ses kvartetis kahe vooru järel tabelis täielik võrdsus. Kõigil neljal meeskonnal on kolm punkti ja nullis ka väravate suhe. Kuid löödud väravate hulk (neli tabamust Genki ja Besiktase kolme ning Malmö kahe vastu) annab formaalse liidrikoha Sarpsborgile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles