Hülkenberg põhjustas kolmandal vabatreeningul punased lipud

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Hülkenberg.
Nico Hülkenberg. Foto: MARTIN BUREAU / AFP

Jaapani vormel 1 etapi kolmandal ehk viimasel vabatreeningul enne kvalifikatsiooni polnud vastast sarja üldliidrile Lewis Hamiltonile. Mercedese esisõitja võitis ka esimese ja teise vabatreeningu.

Neljakordne maailmameister läbis kolmandal vabatreeningul Suzuka ringraja parima juhul ajaga 1.29,599 ning edestas Ferrari esisõitjat Sebastian Vettelit 0,116 sekundiga. Tiitlinõudlejatele järgnesid Kimi Räikkönen (Ferrari, +0,455), Max Verstappen (Red Bull, +0,705), Valtteri Bottas (Mercedes, +0,823) ja Daniel Ricciardo (Red Bull, +0,875).

Kui Red Bullid kasutasid kolmandal vabatreeningul nii pehmet kui ka ülipehmet rehvisegu, siis teised tippmeeskonnad jäid kindlaks vaid ülipehmele. Ülejäänud sõitjad (see tähendab, et alates seitsmendast kohast) kaotasid Hamiltonile juba enam kui sekundiga.

Kuus kuni seitse minutit enne kolmanda vabatreeningu lõppu kihutas seina Renault’ piloot Nico Hülkenberg ja etapi kohtunikud peatasid sessiooni punaste lippudega. Pole teada, kas Hülkenbergi vormel saadakse kvalifikatsiooniks korda, aga sõitjaga on avariist hoolimata kõik korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles