Hamilton võitis Jaapanis kvalifikatsiooni, Vettel põrus totaalselt

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

Neljakordne vormel 1 maailmameister ja selle hooaja üldliider Lewis Hamilton teenis Jaapanis hooaja kaheksanda ja karjääri 80. kvalifikatsioonivõidu.

Suzuka ringraja ajaga 1.27,760 läbinud Mercedese esisõitja edestas kolmandas kvalifikatsioonivoorus meeskonnakaaslast Valtteri Bottast 0,299 sekundiga. «See oli minu karjääri 80. kvalifikatsioonivõit. Ma ei oleks seda suutnud meeskonnata. Tõeline au on sõita selles meeskonnas,» sõnas Hamilton pärast kvalifikatsiooni.

Hamiltoni peamine konkurent Sebastian Vettel Ferrariga põrus kolmandas kvalifikatsioonivoorus totaalset, kui lubas kiirel ringil sisse sõiduvea ja pidi leppima alles üheksanda kohaga. Märjal rajal polnud enam võimalust ringiaega parandada. «Ilmselgelt me ei vääri seda positsiooni. Ma arvan, et meil on parem kiirus kui üheksandal kohal, aga me stardime sealt ja eks ole näha, kuidas läheb,» sõnas selgelt pettunud Vettel.

Teise stardirea moodustavad Red Bulli piloot Max Verstappen (+1,297) ja Ferrari sõitja Kimi Räikkönen (+1,761). Kolmanda vooru lõpus hakkas vihma sadama ja kirja läksid just vooru alguses sõidetud ringiajad. «Seekord on meil suuremad võimalused jõuda poodiumile,» rääkis õnnelik Verstappen kvalifikatsiooni järel. «Kas see on endiselt lahing?» vastas Verstappen küsimusele, kuidas ta tunneb end, et tiitli eest heitlev Vettel tagant startides ta poodiumikohta ihkab.

Mootoriprobleemide tõttu ei jõudnud kolmandasse vooru Verstappeni meeskonnakaaslane Daniel Ricciardo, kes stardib võidusõidule ilmselt 15. või isegi veelgi kehvemalt positsioonilt. Oleneb, kas tema vormelil vahetatakse midagi (eeldatavalt jõuallikas) välja või mitte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles