Noorteolümpia avapäeval on võistlustules Eesti korvpallurid, ujujad ja sõudja

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondis Buenos Airese noorteolümpial.
Eesti koondis Buenos Airese noorteolümpial. Foto: EOK

Pühapäeval – noorte olümpiamängude avapäeval – asuvad Buenos Aireses võistlustulle Eesti 3x3 poiste korvpallimeeskond, kes peab kaks kohtumist, sealhulgas kodus mängiva Argentiinaga, ujujad Ivan Štšeglov ja Margaret Markvardt ning sõudja Greta Jaanson.

Pühapäevane Eesti koondise ajakava:

  • Kl 9.00 (Eesti ajas kl 15) korvpalli 3x3 meeskonna alagrupimäng Mongoolia – Eesti; meeskonnas mängivad Kerr Kriisa, Aleksander Oliver Hint, Arthur Herman Entsik, Jaan Erik Lepp
  • Kl 10.00-11.30 (Eesti ajas algus kl 16) ujumine: Ivan Štšeglov 100m selili ja Margaret Markvardt 200m kompleks eelujumised (edasipääsu korral finaalid kl 18.15)
  • Kl 11.30 (Eesti ajas kl 17.30) korvpalli 3x3 meeskonna alagrupimäng Argentiina – Eesti
  • Kl 16.00-16.30 (Eesti ajas kl 22) sõudmise ühepaatide eelsõidud, Greta Jaanson

Noorte olümpiamängudest toodab otseülekannet Olympic Channel, ülekannet vahendab EOK noorteolümpia erileht www.eok.ee/buenos-aires.

Iga nelja aasta tagant toimuvad noorte olümpiamängud peetakse tänavu 6.-18. oktoobril Buenos Aireses, kus osaleb 206 riigist ligi 4000 sportlast vanuses 15-18.

Suviste noortemängude kavas on 32 spordiala, sealhulgas mitmed olümpiavõistluste debüüdi tegevad alad: BMX freestyle, lohesurf, breiktants ja rannakäsipall. Tänavused noorte olümpiamängud on üldse esimene olümpiavõistlus, kus osaleb võrdne arv mees- ja naissportlasi.

Eesti koondis on seni suurim – 23 sportlast kaheksal alal (kergejõustikus, ujumises, sõudmises, 3x3 noormeeste ja neidude korvpallis, iluvõimlemises, karates, naistemaadluses ja vibulaskmises). Neist pooltel aladel võistlevad Eesti sportlased noorteolümpial esmakordselt. Samuti on eriline see, et esmakordselt pole ükski meie sportlane noorteolümpial osalemas kutsega - kõik koondise liikmed on oma tulemustega kvalifitseerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles