FIA president: külastan Michael Schumacherit kaks korda kuus. Armastan teda väga (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Todt ja Michael Schumacher 2009. aastal
Jean Todt ja Michael Schumacher 2009. aastal Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS

Rahvusvahelise Autoliidu FIA president Jean Todt pole teinud saladust, et külastab 2013. aastal raskesse suusaõnnetusse sattunud Michael Schumacherit väga tihti. Prantslane rääkis ajalehele The Times, et Schumacheri seisund on küll jätkuvalt raske, ent sakslane on tema jaoks väga eriline sõber.

2013. aasta 29. detsembril kukkus Schumacher Prantsuse Alpides Méribeli lähistel koos pojaga suusatades peaga vastu kaljut ja sai raske peatrauma. Arstide sõnul oleks ta tõenäoliselt surma saanud, kui poleks kandnud kiivrit.

Kannatanu viidi pärast uuringuid kunstlikku koomasse. 2014. aasta 7. märtsil oli ta jätkuvalt koomas, tema seisund oli kriitiline, kuid stabiilne. 4. aprillil esitas Schumacheri pressiesindaja avalduse, mille kohaselt võis Schumacheri juures täheldada «teadvuseloleku momente», pärast seda, kui teda oli hakatud järk-järgult koomast välja tooma. 2014. aasta juuni keskpaigas tuli ta koomast välja ja täna viibib vormelilegend kodusel ravil.

Todt avaldas, et proovib Schumacherit külastada vähemalt paar korda kuus. «See on isiklik teema. Ma näen Michaelit tihti. Ma armastan Michaelit väga. Külastan ka tema perekonda. Tahaksin väga, et olukord oleks teine,» rääkis Todt. 

Prantslane avaldas ka, et tema Pariisis asuva kontori laual on Schumacherist palju pilte. Ühe pildi peal on tema kolm «kullakest»  - Schumacher, Todti abikaasa Michelle ja Todti poeg.

«Arvan, et see pilt on tehtud ühel auhinnatseremoonial, kui pälvisin Auleegioni ordeni (Legion d’Honneur, Prantsusmaa kõrgeim teenetemärk – toim). Nad tulid minuga tähistama. Sellel fotol on näha, kuidas nad üksteist armastavad, mis on mulle väga tähtis.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles