M-Spordi pealik tiitliheitlusest: olen sama põnevil nagu iga rallifänn

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M-Sport rallimeeskonna pealik Malcolm Wilson (keskel) Sebastien Ogier’ (vasakul) ja Julien Ingrassiaga.
M-Sport rallimeeskonna pealik Malcolm Wilson (keskel) Sebastien Ogier’ (vasakul) ja Julien Ingrassiaga. Foto: GEOFF CADDICK / AFP

Autoralli maailmameistrivõistluste hooaja eel-eelviimane etapp Walesi mudastel teedel lõppes viiekordse maailmameistri Sebastien Ogier’ triumfiga. M-Sport meeskonna pealik Malcolm Wilson jagas oma hoolealuse suunas vaid kiidusõnu.

Tegu oli Ogier’ hooaja neljanda võiduga, mille abil kerkis prantslane sarja üldarvestuses Thierry Neuville’i (Hyundai) järele ja Ott Tänaku (Toyota) ette teisele kohale. «See võit tähendab meeskonnale palju. Teadsime, et võime sellel nädalavahetusel saavutada tugeva tulemuse ja kõik sõitjad on võimelised võitlema kõrgete kohtade nimel,» sõnas Wilson meeskonna pressiteate vahendusel.

«Aga laupäeva õhtul tundus, et lootus kodumaal järjekordne võit (eelmisel hooajal triumfeeris Walesis Elfyn Evans – toim) võtta on läinud – Sebastien kaotas käigukastiprobleemi tõttu aega, Elfyn katkestas ja Teemu auto sai kahjustada,» märkis tiimipealik. «See ei tundunud hea. Aga Sebastieni ei saa kunagi maha kanda. Tema ja Julien (kaardilugeja Julien Ingrassia – toim) tegid tõeliste meistrite sõitu.»

Viimasel võistluspäeval pidas Ogier rallivõidu nimel tulist heitlust Jari-Matti Latvalaga (Toyota) ning jäi lõpuks peale enam kui kümne sekundiga. «See intensiivne lahing näitas, mida võit nende (Ogier’ ja Ingrassia – toim) jaoks tähendab. Nende esitus kolmel viimasel kiiruskatsel oli briljantne. See tulemus paneb meid sõitjate arvestuses tagasi kõrgesse mängu ja mina olen sama põnevil nagu iga rallifänn, et näha, kuidas kaks viimast etappi lähevad.»

Järgmine autoralli etapp peetakse 25.-28. oktoobrini Kataloonias, kus möödunud hooajal triumfeeris Ogier’ ja Tänaku ees Kris Meeke. Hooaeg lõppeb 18. novembril Austraalias, kus rallivõitu asub kaitsma Neuville. MM-sarja üldseis (11/13): Neuville 189 punkti, Ogier 182, Tänak 168.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles