Statistikapomm: kuraditosin fakti Reali, Barcelona ja Bayerni košmaarse hooaja kohta

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali jalgpallimeeskonna kapten Sergio Ramos.
Madridi Reali jalgpallimeeskonna kapten Sergio Ramos. Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Tänavuse jalgpallihooaja algus on kolme Euroopa tippklubi – Madridi Reali, Barcelona ja Müncheni Bayerni – jaoks olnud ootamatult keeruline. Kes oleks osanud eeldada, et kaheksa vooru järel ei juhi Hispaania kõrgliigat Real ega Barcelona või seitsme vooru järel paikneb Bayern Saksamaa kõrgliigas kuuendal kohal? Ilmselt vähesed.

Postimees noppis tuntud statistikaagentuuri Opta abil välja kuraditosin negatiivset fakti eelnevalt nimetatud jalgpallihiidude košmaarse hooaja kohta.

1. Real ei suutnud viimati enne tänavust hooaega neljas järjestikuses mängus lüüa ühtegi väravat 1985. aasta aprillis. Tänavu on aga järjepanu jäädud kuivale mängudes Sevilla, Madridi Atletico, Moskva CSKA (Meistrite liiga alagrupiturniir) ja Alaves Deportivoga.

2. Alles hooaja viiendas võõrsilmängus suutis Real avapoolajal seljataguse puhtana hoida, kui kohtumises Alavesiga oli 45 minuti järel seis 0:0. Lõpuks saadi 0:1 kaotus.

3. Real sooritas Meistrite liiga alagrupimängus CSKA vastu 26 pealelööki. Tegu on suurima arvuga pärast 2003-04 hooaega Reali Meistrite liiga mängus, kui nad pole väravani jõudnud.

4. CSKA ründava ründaja Nikola Vlašici värav 65. sekundil oli kiireim, mis on Meistrite liigas pärast 2007. aasta märtsi Realile löödud.

5. Reali staarründaja Gareth Bale pole üheksas järjestikuses Madridi derbimängus (Atletico – Real) väravat löönud. Seda on rohkem kui ükskõik millise teise meeskonna vastu. Tänavuse hooaja teine (esimene: UEFA superkarikas jäi lisaajal 4:2 peale Atletico peale) derbimäng lõppes väravateta viigiga.

Gareth Bale.
Gareth Bale. Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

6. Barcelona jäi viimati Hispaania kõrgliigas enne tänavust hooaega neli mängu järjest võiduta 2016. aasta aprillis (1 viik, 3 kaotust). Tänavu on jäädud võiduta mängudes Girona, Leganesi, Bilbao Athleticu ja Valenciaga (2 viiki, 2 kaotust).

7. Barcelona oli seitsme vooru järel väravaraamistikku (latti või posti) tabanud kokku kaheksa korda, neist koguni kuus sai kirja tähtründaja Lionel Messi isiklikult.

8. Barcelona polnud alates 2018. aasta jaanuaris kordagi avapoolaega kaotanud, kuid 29. septembril jäädi esimesel kolmveerandtunnil Bilbao Athleticule 0:1 alla. Mäng lõppes 1:1 aga viigiga.

9. Barcelona võiduprotsent keskkaitsja Samuel Umtiti osalusel Hispaania kõrgliigas on 82,1 (vaid kaks kaotust 56 mängu jooksul). Temata vaid 53,8. Umtiti on vigastatud.

Samuel Umtiti (paremal).
Samuel Umtiti (paremal). Foto: LLUIS GENE / AFP

10. Hispaania kõrgliiga keskmikud Leganes ja Espanyol on ainsad meeskonnad kõikide sarjade peale kokku, kes sellel kalendriaastal saanud jagu nii Realist kui ka Barcelonast.

11. Bayern on esimest korda sellel sajandil jäänud Oktoberfesti ajal (septembri lõpp-oktoobri algus, umbes kahe nädala jooksul) neljas järjestikuses mängus võiduta (2 viiki, 2 kaotust). Kohtumised Augsburgi, Berliini Hertha, Amsterdami Ajaxi (Meistrite liiga alagrupiturniir) ja Mönchengladbachi Borussiaga.

12. Bayerni pole Saksamaa kõrgliigas suutnud seitsmes järjestikuses kodumängus seljatagust puhtana hoida. Samasuguses kriisis olid nad hooajal 2008-09.

13. 1988. aasta mais oli viimane kord, kui Bayern jäi Saksamaa kõrgliigas kahe väravaga kaotusseisu ja sellest välja rabeles. Tänavu on kahe väravaga kaotusseisu jäädud juba kaks korda ja nendel puhkudel pole Bayern suutnud isegi ühte väravat tagasi lüüa.

Pettunud Müncheni Bayerni mängijad.
Pettunud Müncheni Bayerni mängijad. Foto: Andreas Gebert / REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles