Norra suusatäht avastas šokeerival moel uue treeningmeetodi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Weng
Heidi Weng Foto: SIMON HASTEGÅRD / imago/Bildbyran

Norra suusataja Heidi Weng läks õega metsa jooksma, kuid sai seal halva üllatuse: kogu metsaäär oli prügi täis. Vaatepildist šokeerituna võtsid õed hoolega kätte prügikotid ning hakkasid prahti kokku korjama. Nüüd on sellest saanud nende igapäevane treeningmeetod.

«Seal oli nii palju prügi. Hakkasime seda üles korjama, aga mida rohkem me kogusime, seda rohkem tuli seda ka juurde. Paari minutiga saime kotid täis. Nii tutvusime plogginguga,» rääkis Weng Dagbladetile.

Paar aastat tagasi Rootsis alguse saanud plogging ehk maakeeli prügijooks tulenebki rootsikeelsetest sõnadest plocka upp (võta üles) ning jogga (sörkima). Õed Wengid otsustasid sellega nüüd usinamalt tegelema hakata.

«Peame oma keskkonna ja looduse eest hoolt kandma. Ma ei saa aru, miks inimesed viskavad oma prügi looduses maha tagajärgedele mõtlemata. Miks inimesed prahti toodavad? See häirib mind!» sõnas Heidi Weng ning kinnitas, et sai uue hooaja eel nõnda ka motivatsiooni üles.

Kaks aastat järjest MK-sarja võitnud Weng on enda sõnul koormused võrreldes eelmise aastaga alla tõmmanud ning plogging aitab tal toonust hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles