Tour de France’i võidukarikas varastati ära

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geraint Thomas ja abikaasa Sara.
Geraint Thomas ja abikaasa Sara. Foto: Benoit Tessier

Briti jalgratturi Geraint Thomase Tour de France’i võidukarikas varastati Birminghami näituselt.

Thomase tööandja Team Sky andis Touri võidukarika Birminghami näitusekeskusele väljapanekuks koos Chris Froome’i Itaalia ja Hispaania velotuuri võidukarikatega. Paraku langes just Touri võidukarikas varaste saagiks.

«Karikas jäi näituse lõpus korraks valveta ning see varastati. Asjaga tegeleb edasi politsei,» teatas Sky pressiteenistuse vahendusel.

Rattatootja Pinarello, kelle vastutada võidukarikad olid, on juhtunust löödud. «Võtame täieliku vastutuse. Olen juba isiklikult Gerainti ees vabandust palunud. Loomulikult loodame, et võidukarikas jõuab temani tagasi,» ütles Pinarello juht Richard Hemington.

Mõistagi on löödud ka Thomas. «Vargale on see karikas väikese väärtusega, kuid minu ja minu meeskonna jaoks tähendab see palju. Loodetavasti leiab see tagasi tee meie juurde. Karikas on mõistagi oluline, ent kõige tähtsam on mälestus sellest imelisest suvest. Seda ei saa meilt keegi ära võtta,» ütles jalgrattur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles