Vihane sakslane alustas tennisejuhtide vastu ristiretke

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Zverev
Alexander Zverev Foto: JOHANNES EISELE/AFP

Aleksander Zverev ei kavatse edaspidi mitte mingil juhul Saksamaa koondist Davis Cupil aidata ja ta on veendunud, et rahvusmeeskondadele pööravad selja ka mitmed teised maailma tippmängijad, vahendab Tennis365.

Davis Cupil muutub järgmisest aastast võistlussüsteem, mis peaks maailma parimate tenniseriikide mõõduvõtud muutma sponsoritele atraktiivsemaks ja pealtvaatajatele vaatemängulisemaks. Probleem on aga selles, et tippude ATP-võistluskalender on niigi tihe ja seetõttu saab rahvusvaheline tenniseliit ITF suurvõistlust korraldada üksnes hooaja ehal.

«Ma ei taha novembris enam tennist mängida,» pahandab maailma edetabeli viies mees Zverev ITFiga. «Ma usun, et kõik tippmängijad ütlevad sama. Meil on hooajal kokku poolteist kuud puhkeaega – novembri lõpp ja detsember. Panna novembri lõppu turniir, kus tuleb 10 päeva mängida ja võidelda, on täiesti hullumeelne.»

Vene juurtega sakslane vannub, et teda järgmisel aastal Davis Cupil mängimas ei näe ja loobujate nimekiri saab olema suur: «Meie, tippmängijad, oleme pidanud ATPga kõnelusi, kuidas hooaega lühendada, mitte seda pikendada.»

ITFil on tippude mängimameelitamiseks tagataskust võtta siiski üks trumpkaart: reeglites on kirjas, et kui sportlane soovib võistelda olümpiamängudel, peab ta viimase nelja aasta jooksul vähemalt kahel korral koondist esindama. Samas on tennisebossid juba mõista andnud, et näiteks Roger Federeri puhul sellest nõudest loobutakse, et pensioniajale lähenev šveitslane ei peaks oma võistlusgraafikut liialt täis toppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles