Gross asub Eestis sõitma maailma ainsa erakätes oleva uue WRC-autoga (3)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Mads Östbergi roolitud WRC-masinat näeb Saaremaa rallil!
Mullu Mads Östbergi roolitud WRC-masinat näeb Saaremaa rallil! Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ralliringkondades juba pikemalt ringelnud kuulujutud said täna ametlikult kinnituse: Georg Gross võistleb Saaremaa rallil mitte oma vana Ford Fiesta RS WRCga, vaid 2017. aastal Mads Östbergi kasutuses olnud uue generatsiooni Fiestaga. Teadaolevalt peaks see olema maailmas ainus erakätesse jõudnud 2017. aasta WRC-auto.

Uudist kinnitas oma blogis võistluse pressiesindaja Rauno Paltser: «Eestlased said tänasel testikatsel uue autoga läbida esimesed kilomeetrid. OT Racing meeskonnale on hetkel abiks tulnud ka M-Sport meeskonna insener ja mehaanik, kes aitavad autol veel viimased seadistused paika sättida.»

Varasemalt Östbergile kuulunud rallimasinaga on võisteldud kokku üheksal MM-rallil - norrakas ise 2017. aastal kaheksal ja Henning Solberg sel aastal Rootsis. Parim koht pärineb mullu Hispaaniast, kui Östberg lõpetas viiendana.

Eesti rallisõbrad saavad seega lõpuks oma silmaga näha ka viimast tuttuut WRC-autot. Mäletatavasti jäi M-Sport oma masinatega eemale suvel toimunud Rally Estonialt, kus võistlesid ülejäänud kolm MM-tiimi ehk Toyota, Hyundai ja Citroen.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles