Jalgpalliliit teenib Rahvuste liigaga eeldatust sadu tuhandeid rohkem

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis enne septembris peetud Rahvuste liiga mängu Kreekaga.
Eesti jalgpallikoondis enne septembris peetud Rahvuste liiga mängu Kreekaga. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) teatas, et suurendab septembris alanud Rahvuste liiga auhinnarahasid 50% võrra kõigis neljas divisjonis. Suurenevad nii osavõtuboonused, alagrupivõidu eest ette nähtud preemiad kui ka A-divisjoni finaalturniiri boonused.

Eesti koondis mängib C-divisjonis, mille kõik 15 osalejat, sealhulgas Eesti Jalgpalli Liit (EJL), pälvivad 375 000 eurot suurema osavõtuboonuse ehk esialgse 750 000 euro asemel maksab UEFA kõigile 1 125 000 eurot.

A-divisjonis tõuseb boonus 1,5 miljonilt 2,25-le, B-divisjonis miljonilt 1,5-le ja D-divisjonis 500 000-lt 750 000-le. Kõigi divisjonide kõigi alagruppide võitjad teenivad esikohapreemia, mille suurus on võrdne antud divisjoni osavõtuboonusega.

Arvestades, et Eestil on kahe mänguga tabelis kaks kaotust, siis EJL-il seda loota pole. Kõik boonused makstakse välja jalgpalliliidule ja on mõeldud jalgpallilise tegevuse arendamiseks.

«Otsuse summade suurendamise kohta langetas UEFA juhatus ja selle tegi võimalikuks organisatsiooni tugev finantsseis, millele aitas kaasa ka 2016. aasta EM-finaalturniirist teenitud vahendite tuleviku investeeringuteks kõrvale panemine,» kommenteeris UEFA.

Eesti koondis kohtub Rahvuste liigas reedel kodus Soomega ja esmaspäeval Ungariga. Septembris kaotas Eesti kodus Kreekale 0:1 ja võõrsil Soomele samuti 0:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles