Neuville juhib MM-sarja Walesi politsei armust

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Andre Lavadinho / imago/PanoramiC

Hyundai rallisõitja Thierry Neuville on õnnelik mees. Kuigi ta ei suutnud Walesi rallilt kirja saada kõrgeid punkte, vedas tal, et ta üldse ralli lõpetada sai.

Ralliguru Colin Clarke kirjeldab oma fännilehel episoodi, mis võinuks MM-sarja liidrile saatuslikuks saada. Ühe laupäeva pärastlõunal sõidetud katse lõpus oli Neuville’i juhitud Hyundai üsna räsitud seisus - paigast oli tagumine pamper, vasak tagumine tuli oli puru ning tegelikult oli kogu auto vasak taguots üsna kehvas seisukorras.

Katse lõpus oli ka üks Walesi politseinik, keda nähtu sugugi ei rõõmustanud. Ta palus Neuville’il tõestada, et kõik autos olevad indikaatorid korralikult töötaks ning need töötasidki. Ometi leidis politseinik, et see auto ei ole liikluskõlbulik.

Neuville sõitis märkusest hoolimata avalikule teele, et suunduda järgmisele katsele. Mõned minutid hiljem istus oma Volvosse ka politseinik, kellel oli väidetavalt tuli takus. Kuid politseinik ei läinud Neuville’i teelt maha võtma, nagu esialgu katse finišis olnud ajakirjanikud arvasid. Ta läks hoopis Neuville’i eskortima, et belglane turvaliselt järgmisele katsele jõuaks.

Clarke tänas oma postituses politseinikku, kes tegi jätkuvalt oma tööd, tagades kaasliiklejate turvalisuse, ent samal ajal säilitas inimlikkuse ning lubas Neuville’il jätkuvalt MM-tiitli eest võidelda. Neuville’i saagiks jäi Walesi ralli viies koht, millega ta säilitas MM-sarja liidripositsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles