Soome kapten kritiseeris Jürgen Kloppi

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jalgpallikoondise kapten Tim Sparv ja peatreener Markku Kanerva.
Soome jalgpallikoondise kapten Tim Sparv ja peatreener Markku Kanerva. Foto: Tairo Lutter

Soome jalgpallikoondise kapten Tim Sparv tõdes enne reedest Rahvuste liiga kohtumist Eesti vastu, et peab seda uut võistlussarja huvitavaks ja vajalikuks, ega nõustu Liverpooli peatreeneri Jürgen Kloppiga, kes nimetas seda «kõige mõttetumaks jalgpallivõistluseks».

«Esiteks tahan öelda, et olen küll Jürgen Kloppi filosoofia suur fänn, aga tema märkused pole sel teemal pole kõige õigemad. Mängijate poolt vaadatuna on Rahvuste liiga väga hea võistlus. Tõsi, hetkel toimub see võistlus esimest korda ja me ei tea veel täpselt, milliseks kõik kujuneb. Aga algus on olnud positiivne, peetud on palju huvitavaid mänge. Igaühel on õigus oma arvamusele, aga minu oma on Kloppist antud küsimuses selgelt erinev,» märkis Sparv mängu-eelsel pressikonverentsil.

Soome peatreener Markku Kanerva oli Sparviga sama meelt: «Rahvuste liiga on üks teekond EM-finaalturniirile ja võistlusena minu jaoks meeldiv. Lisaks saame võtta mõõtu teiste enamvähem samal tasemel meeskondadega.»

Peatreener Markku Kanerva

Kas pärast kahte võitu on kohtumiseks valmistuda lihtsam või keerulisem? «Ikka lihtsam, sest mitmed asjaolud on võrreldes võistluse algusega paremad. Näiteks mängijad on rohkem motiveeritud. Aga meie eesmärgini – jõuda EM-finaalturniirile – on veel pikk tee minna. Rahvuste liigas on veel neli alagrupimängu pidamata.»

Mida annaks kaitsemängus parandada? «Tõsi on see, et isegi kui hoiad kahes mängus enda värava puhtana, ei tähenda see, et kõik oleks ideaalne. Aga kollektiivsus ja meeskonna töömoraal on senistes mängudes olnud suurepärased. Standardolukordade kaitsmisel ja kõrge pressingu puhul võib leida ruumi parandamiseks.

Lisaks, kui meie mängime 4-4-2 ja Eesti koondis 3-4-3, siis see tähendab oma väljakutseid. Huvitav, kas Eesti hakkab midagi muutma, sest nad on praegu mitu mänge järjest kaotanud. Mängijate osas tuleb Eestil kindlasti muudatusi, sest mehi on puudu, aga eks näis, kas ka mänguskeemi osas.»

Kahes esimeses mängus võiduvärava löönud Teemu Pukki õnnestumistest. «Selle taga on terve võistkond, sest ründaja vajab väravavõimalusteks teiste mängijate abi. Meie skeem peab välja tooma meie mängijate parimad oskused. Lisaks on kasu, kui mehed tulevad koondisesse suure enesekindlusega. Skeemi paika pannes proovime leida põhimõtted, mis soosiksid võimaluste teket. Küll tuleb öelda, et Pukki realiseerimisprotsent on olnud kõrge.»

Kapten Tim Sparv

«Kui viimati Tallinnas mängisin, siis kaotasime 0:2 (2009 Indrek Zelinski lahkumismängus – toim). Aga eelmised kaks mängu Eesti vastu (mullu novembris 3:0 ja tänavu septembris 1:0 võit – toim) on olnud õnnestunud nii tulemuse kui ka esituse mõttes. Loodetavasti see seeria jätkub ka reedel.

Täiesti imeline, et meid tuleb toetama üle 3000 fänni. See annab kindlasti mängijatele jõudu juurde. Aitäh kõigile juba ette. Mängijad annavad endast kõik, et fännid saaksid mängu järel Tallinna kesklinnas heatujuliselt lõbutseda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles