Tallinnas sünnib täna Soome jalgpallirekord

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jäähokikoondist toetab suur hulk fänne igas Euroopa otsas. Finaalturniiridel on suurt fänniarmeed nautinud ka põhjanaabride korv- ja võrkpallimeeskonnad. Täna ootab Lillekülas rekordiline võõrsil-publik Soome jalgpallikoondist.
Soome jäähokikoondist toetab suur hulk fänne igas Euroopa otsas. Finaalturniiridel on suurt fänniarmeed nautinud ka põhjanaabride korv- ja võrkpallimeeskonnad. Täna ootab Lillekülas rekordiline võõrsil-publik Soome jalgpallikoondist. Foto: David W Cerny

Soome kõige populaarsem jalgpalliklubi on igasuguse kahtluseta Liverpool. Ükski kodu- ega välismaine klubi ei saa vastu soomlaste massile, kellest kasvasid Liverpooli toetajad 70ndate lõpus ja 80ndate alguses, kui YLE2 igalaupäevaste Inglise liiga ülekannete keskne meeskond oli vahemikus 1973–1984 kaheksa Inglismaa ja neli Euroopa meistritiitlit võitnud Liverpool.

Seega, kui 2001. aasta märtsis võõrustas Inglismaa koondis MM-valikmängus Soomet just Liverpooli kodustaadionil Anfieldil, oli see Soome jalgpallifännidele justkui ülim võimalus palverännakuks. Eriti arvestades, et tol hetkel kuulusid Liverpooli ridadesse nii Jari Litmanen kui ka Sami Hyypiä, ilmselt Soome kaks kõigi aegade parimat jalgpallurit.

Soomlasi sõitiski võõrsile omasid toetama rohkem kui kunagi varem või hiljem. Anfieldil oli veidi üle 2000 soomlase, kes nägid, kuidas Aki Riihilahti külalised juhtima viis, aga Michael Owen – Liverpooli mängija! – viigistas ja David Beckham inglastele 2:1 võidu tõi. Too 2001. aastal Anfieldil püstitatud Soome jalgpallirekord variseb täna Tallinnas põrmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles