Bale pälvis uhke trofee Tallinnas püstitatud rekordi purustamise eest

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gareth Bale.
Gareth Bale. Foto: CRISTINA QUICLER / AFP / Scanpix

2016. aasta Euroopa meistrivõistlustel poolfinaali jõudnud Walesi jalgpallikoondis austas neljapäeva õhtul oma uut kõigi aegade väravakütti Gareth Bale'i, kes võttis antud au üle Ian Rushilt.

1994. aasta 23. mail pidas Walesi koondis Tallinnas maavõistluse Eestiga ja asus 56. minuti Ian Rushi väravast juhtima. Tegemist oli tol hetkel 32-aastase Rushi, Liverpooli ridades viis Inglismaa meistritiitlit võitnud ründaja koondisekarjääri viimase ehk 28. väravaga.

Uhke jalgpallirahva Walesi uueks majakaks kerkis 2018. aasta 22. märtsil Gareth Bale, kes lõi 6:0 võidumängus Hiina üle kolm väravat ja sai seeläbi uueks Walesi kõigi aegade parimaks väravakütiks.

1994. aastal Tallinnas Rushi poolt püstitatud rekordi ületas Bale seega tänavu märtsis, aga vastav autasu - kuldset karva jalgpallisaabas - anti talle üle eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles