Belgia jalgpalli tabanud skandaal sai suuremad mõõtmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalliklubide uurimine jätkub
Jalgpalliklubide uurimine jätkub Foto: HATIM KAGHAT / AFP

Belgia prokuratuur esitas 19 kahtlusalusele süüdistuse pettuses ja kokkuleppemängude korraldamises kohalikus kõrgliigas, teatas prokuratuur reedel.

Kolmapäeval arreteeriti juurdluse raames kokku 29 inimest, kümnele inimesele süüdistust ei esitatud ja nad vabastati. Üheksa inimest jäeti vangistusse.

Kinnipeetute seas oli vähemalt kolm jalgpalliagenti, kohtunik ning ühe tippklubi kõrgem ametnik, seisis prokuratuuri avalduses.

Mõjukas jalgpallimängijate agent Mogi Bayat sai süüdistuse rahapesus ja vandenõus, lisasid võimud. Lisaks hoitakse kohtuprotsessi eel kinni agente Dejan Veljkovići ja Karim Mejjatit.

Kohtunikule Bart Vertentenile ja Anderlechti jalgpalliklubi endisele juristile Laurent Denis'le esitati süüdistused vandenõus ja rahapesus.

Neljapäeval esitati süüdistus kohtunikule Sébastien Delferière'le, kes vabastati kautsjoni vastu.

Kohtunike suhtes algatatud juurdlus puudutab endist Belgia kõrgliiga jalgpalliklubi KV Mecheleni. Väidetavate kokkuleppemängudega üritati päästa klubi langemist madalamasse liigasse.

Kõrgliiga Club Brugge treener Ivan Leko sai neljapäeval süüdistuse rahapesus ja vabastati.

Belgia võimud kuulasid ka üle endist Anderlechti juhti Herman Van Holsbeecki, kes vabastati ilma süüdistusteta.

Kokku korraldas politsei kolmapäeval seoses juurdlusega 60 läbiotsimist, sealjuures kõrgliiga klubide Club Brugge, Anderlecht, Standard Liège ja Genk peakorterites. Samal ajal korraldati läbiotsimised veel kuues teises Euroopa riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles