Viidase elu legendaarses Rohelises põrgus - kaheksa minutit kannatamist minutise lootuse nimel

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristan Viidas läbimas Nordschleife kõige kuulsamat kurvi, Karuselli. FOTO: 1VIER.com
Tristan Viidas läbimas Nordschleife kõige kuulsamat kurvi, Karuselli. FOTO: 1VIER.com Foto: 1VIER.com

Kui võidusõitja saab oktoobri keskel öelda, et tema hooaeg on seni koosnenud ca 300 ringist, tundub see esialgu üpris lahja saavutusena. Tristan Viidas on need ringid kirja saanud aga Nürburgring Nordschleifel, maailma kuulsaimal ja pikimal ringrajal.

«Üks ring on 24 kilomeetrit pikk, mis teeb keskmiseks ringiajaks 9 minutit ja 10 sekundit,» selgitab Viidas, keda saab kahtluseta pidada praegu Eesti suurimaks Nürburgringi eksperdiks. Eestlane jahib Saksamaa vanimas ringrajasarjas VLN, kus sõidetakse eksklusiivselt Rohelise Põrgu hüüdnime kandval Nordschleifel, hooajal lausa kolme esikohta.

«Roheliseks Põrguks kutsutakse seda seetõttu, et ükski teine ringrada maailmas ei ole nii pikk. Tavaliselt on kõik ringrajad väga steriilsed, seal on ruumi eksida ja välja sõita, kui mõni pidurdus läheb pikaks. Aga Nordschleife lookleb metsa vahel, seal on suured kiirused, kõrguste vahed ja pole eksimisruumi, sest raja kõrval on paar meetrit muru ja siis kohe sein vastas,» rääkis Viidas omast kogemusest. Nädalatagusel võistlusel leidis ta keset kiiret paremkurvi üles eessõitja masinast maha jäänud õlilaigu ja murdosa sekundit hiljem lõpetas barjääritabamus ta sõidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles