F1 lahkuv Alonso: igatsen aega, mil pühapäevad olid ettearvamatud

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: ANDREI ISAKOVITŠ/AFP/Scanpix

Selle hooaja järel vormel 1 karjääri lõpetav Fernando Alosno ütles, et võtab järelejäänud võidusõitudest viimast.

Vormel 1 karjääri 2001. aastal Minardis alustanud Alonso astub kuninglikust sarjast kõrvale, et nautida ka teisi võistlussarju. Pärast karjääri lõpetamise otsust on iga vormel 1 etapp tema jaoks kui pidustus.

«Ma ei jõua Austini etappi ära oodata. Me ei ole võib-olla kiireimad, kuid iga ring vormel 1 auto roolis on imeline,» ütles Alonso.

«Ma ei lõpeta karjääri sellepärast, et mulle F1 autod enam ei meeldiks. Ma jätkuvalt armastan neid autosid, kuid olen 37-aastaselt teinud selles sarjas teoks kõik oma unistused,» jätkas Alonso.

Küll aga tegi Alonso vormel 1 juhtidele märkuse. «Postitasin hiljuti video 2005. aastast ning see sai 3000 kommentaari, kus öeldi, et just sellel ajal armusin ma vormel 1. Seega ei ole ainult mina praeguse ajastu suhtes kriitiline, kogu maailm on,» viitas Alonso F1 igavusele.

«Praegu võib üks top kuus autodest alustada igat võidusõitu viimaselt kohalt ning lõpetada lõpuks ikka esikuuikus. Me igatseme strateegiate loovust, erinevaid kütusekoguseid, rehvikonkurentsi. Igatseme seda, et pühapäevad oleksid ettearvamatud,» lausus Alonso.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles