Martin Reim: Ungari on teistsugune vastane kui Soome, aga kergemaks meil ei lähe

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti meeste jalgpallikoondise peatreener Martin Reimi sõnul ootab koondist esmaspäevases Rahvuste liiga mängus Ungariga teistsugune vastane kui eelmistes matšides Kreeka ja Soome vastu.

«Meid ootab keeruline kohtumine. Kolm mängu oleme kaotanud ja pole ainsatki väravat löönud. See on suurim probleem, sest väravaid löömata pole võimalik võita. Meie suurim väljakutse on olla rünnakul efektiivsem. Kui selles väljakuotsas paremini esineme, on meil võimalus ka punktiarve avada,» sõnas Reim.

«Võtame ühe mängu korraga. Olukord alagrupis on selline, et kui võidame, siis on meil koheselt hea võimalus võidelda neljanda koha vältimise nimel. Kolme kaotusega alustamine ei tähenda tingimata, et kukume divisjoni võrra allapoole.

Ungari on päris huvitav vastane. Oma olemuselt ja ülesehituselt teistsugune kui Soome või Kreeka. Väga säravaid üksikuid staare pole, aga ühtlaselt hea võistkond, kes on senises kolmes mängus esinenud väga korralikult. See, et neil on ainult kolm punkti tabelis, on kinni pisiasjades. Neil on edurivis erinevat tüüpi ründajaid, aga väga mobiilne keskväli, kes suudab teha tasemel pressingut ja keskeuroopalikult hea palliga. Kergemaks meie elu ei lähe,» rääkis Reim.

Kollaste kaartide tõttu mängukeeldu kandev Sergei Zenjov jääb kindlasti eemale, küsimärke on Rauno Sappineni kohal. Koosseisu kavatseb Reim võrreldes reedega värskendada. «Kindlasti on positsioone ja kohti, kus on asjad kindlamalt paigas, kes homses mängus kõige kasulikumad oleks. Aga on positsioone, kus on võrdselt vahetusi ja neid kindlasti ka kasutame. Kui palju koosseisu vahetan, on veel vara öelda. Mängud on päris energiat nõudvad. Eriti, kui pidevat mänguaega klubis ei saa,» sõnas Reim.

Võistluskeelust vabanenud Karol Mets, kes vaatas reedest mängu Soomega tribüünilt, leidis, et mõned positiivse asja saab vaatamata kaotusele sealt kaasa võtta. «Kaitses seisime küllaltki hästi. Vastaste  pressimine tuli ka päris hästi välja. Lõpus vajusime ära ja vahel jooksime kontraga ühe-kahe mehega. Neis aspektides saame juurde panna,» märkis Mets. «Neljamehelise kaitseliiniga kohanesime hästi, kõik on klubides harjunud mängima. Ja see annab rünnakufaasis käigu juurde. Meil on rohkem ettepoole suunatud mängijaid. Kui tahta rohkem momente luua, siis see on hea viis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles